A számok csökkenést mutatnak

2023.10.17. 14:43

Kevesebb lakástűzhöz szólt a riasztás Komárom-Esztergomba

Idén már 120 esetben riasztották lakástűzhöz a tűzoltókat a vármegyében. Ez a szám huszonhéttel kevesebb, mint a tavalyi év azonos időszakában, ami 22 százalékos csökkenést jelent.

Kisalföld.hu

A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye szerint több mint kétezer négyzetméternyi épület égett le, amely kevesebb, mint egyharmada a tavalyi év számainak. 

Kiemelkedő eset volt a komáromi Köztársaság úton márciusban kigyulladt lakóháznál végzett tűzoltói beavatkozás, ahol a helyszínre riasztott tűzoltóegységek az épületet három irányból körülvéve fékezték meg a lángokat. Az oltási munkálatok során az égő épületből egy gázpalackot is eltávolítottak a tűzoltók, meggátolva ezzel, hogy a tűzben felrobbanjon. A tűzeset kapcsán az épületben tartózkodó idős személy életét vesztette. Az idei lakástüzekben húszan sérültek meg, tizenkettővel többen, mint egy éve, és sajnos három ember életét vesztette. 

A tűzvizsgálatok tanulsága szerint a leggyakoribb kiváltó okként az elektromos meghibásodások felelnek. 

Szén-monoxid miatt eddig kilencszer riasztották a tűzoltókat vármegyeszerte, ez kevesebb, mint harmada a tavalyinak. Ezekben hét ember szenvedett valamilyen mértékű szén-monoxid-mérgezést – ez is 22-vel kevesebb, mint tavaly ilyenkor. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában