Jogerős ítélet

2023.10.24. 16:27

Életfogytiglant kapott Barsi Ernő lányának gyilkosa

Három éve gyilkolták meg Barsi Ernő, a legendás győri néprajzkutató lányát, Barsi Hajnát. A Debreceni Ítélőtábla most helyben hagyva a Miskolci Törvényszék elsőfokú határozatát, jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte az emberöléssel vádolt férfit, közölte az MTI.

Kisalföld.hu

Barsi Hajnát 2020 januárjában bántalmazta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei otthonában, Sályon egy alkoholos befolyásoltság alatt álló, rossz körülmények között élő férfi, akit a 61 éves nő ház körüli munkákra fogadott fel. A bíróság korábbi közleménye szerint a férfi berúgta az asszony házának kulcsra zárt ajtaját, majd rátámadt az idős nőre, hogy pénzt szerezzen. Egy 4-5 centiméter vastag, mintegy fél méter hosszú fakaróval többször fejen ütötte, majd miután a padlóra zuhant, elvette a magatehetetlen nő három aranygyűrűjét, majd távozott a lakásból, és eladta az ékszereket. A pénzből alkoholt és cigarettát vásárolt. Barsi Ernő lánya a helyszínen belehalt  koponyasérüléseibe. 

A gyilkos tettét nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel követte el, legkorábban 30 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra, a közügyektől tíz évre eltiltották - közölte pénteken az MTI-vel Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában