Kék hírek

2023.09.04. 14:01

Újabb embercsempészt ítéltek el, Győrben folytatódik az ügy

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott büntetés súlyosítását indítványozta abban az ügyben, amelyben egy moldáv férfi illegális bevándorlókat akart Magyarországon keresztül Ausztriába szállítani.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: Pexels

A vád szerint a munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkező fiatal férfi ismeretlen társaival megegyezett, hogy hazánkba illegálisan belépő külföldi állampolgároknak nyújtanak segítséget. Tavaly augusztusban Baja térségében tíz indiai és egy pakisztáni személyt vett fel egy francia honosságú személygépkocsiba. Az utazókat a kombi típusú jármű hátsó ülésére és a csomagtartóba zsúfolódták be.

A rendőrség munkatársai az M6-os autópályán intézkedés alá akarták vonni, de az embercsempész nem állt meg. Pusztaszabolcs felé hajtott, majd egy hirtelen fékezést követően kiugrott a gépkocsiból és elmenekült. Néhány nappal később fogták el. A Székesfehérvári Törvényszék 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint 5 évre kiutasította az országból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában