Huszonhatan bújtak el a furgonban

2023.09.13. 10:27

Magyar és osztrák rendőrök közösen buktatták le az embercsempészeket a Rábaközben - fotók

Illegális bevándorlókkal szemben intézkedtek a rendőrök szerda reggel a 85-ös főúton. Farád és Szárföld között történt az eset, egyik olvasónk járt arra és képet is küldött a látottakról. A vármegyei rendőr-főkapitányságtól kértünk információt a történtekről.

Kisalföld.hu

Fotó: Tudósító

Kiderült, hogy az osztrák-magyar súlyponti akcióban részt vevő rendőri egységek – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – szerda reggel 7 óra 25 perckor a 85-ös számú főúton, Rábatamási külterületén állítottak meg egy magyar honosságú kistehergépkocsit. Az intézkedés során az egyenruhások megállapították, hogy az autó román sofőrje, valamint mellette helyet foglaló moldáv társa – a jármű rakterében lévő, magyarországi érvényes tartózkodási engedéllyel nem rendelkező – 26 külföldi személyt akartak Ausztria területére fuvarozni.

 

Az egyenruhások a román és moldáv embercsempészeket elfogták, őket a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol ellenük a rendőrség embercsempészés bűntett elkövetése gyanúja miatt büntetőeljárást indít.

Az illegális migránsokat pedig – a vármegyei rendőr-főkapitányságra történő bekísérésüket, majd meghallgatásukat követően – kollégáink az ideiglenes biztonsági határzárhoz szállítják.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában