Börtönbüntetés és kiutasítás az ítélet

2023.09.12. 15:52

Halálos tömegszerencsétlenséget okozott Komárom térségében

A grúz állampolgár 2022. július 9-én a déli határnál található erdőben felvett az általa vezetett, svéd hatósági jelzésű, 7 személyes személygépkocsiba 13 szír állampolgárt, azért, hogy őket Nyugat-Európába szállítsa.

Kisalföld.hu

A 13 szír állampolgár közül egy a jármű jobb oldali első ülésén, míg 12 személy az egyterű kialakítású személygépkocsi utasterében, csomagtartójában összezsúfolódva, ülve helyezkedett el. A sofőr az M1-es autópályán Budapest felől Győr irányába haladt, amikor Komárom térségében észlelte, hogy az autópályán mögötte feltehetően rendőrségi szolgálati gépkocsi halad. Ekkor növelni kezdte sebességét és mintegy 154–165 km/óra sebességgel lehajtott az autópályáról, majd vészfékezést alkalmazott és fának ütközött. A sofőr kiszállt és elfutott, őt később a polgárőrök Ács lakott területén kívül, egy földút melletti árokban elfogták. A balesetben két utas meghalt, hat súlyos, öt pedig könnyű sérülést szenvedett. A Komáromi Járásbíróság az ügyészség indítványával egyezően 5 év 6 hónap börtönbüntetést szabott ki a férfival szemben, 10 évre kiutasította Magyarország területéről, továbbá 10 évre eltiltotta a járművezetéstől. Az ítélet jogerős. 

A rendőrség által a helyszíni szemle során készített fotókon a balesetet szenvedett gépjármű látható. FOTÓ: ügyészség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában