Akár több évet is kaphat

2023.09.11. 11:08

Az év csalása? Saját munkahelyét palizta be a győri férfi, a kár közel 8 milliós

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki közel 8 millió forintos kárt okozott a munkáltatójának. A vádirat szerint a győri férfi csalást felülvizsgáló kárszakértőként dolgozott egy biztosítónál.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: Pixabay

Munkahelyi ismereteit kihasználva tavaly nyáron egy nap alatt négy nem létező ingatlanra is otthonbiztosítást kötött. Ezt követően 12 esetben nem létező káreseményt jelentett be, melyekhez kapcsolódóan a biztosító tízszer ki is fizette a kárt. Összesen 7.751.532 forint értékben.

A biztosító társaság rendszerében hat jelzés érkezett a bejelentett káresemények közül, melyek elintézését a férfi magához vette és jóváhagyta. A feljelentést követően a férfi a csalással megszerzett összegeket a biztosítónak visszafizette. Az ügyészség a vádlottat jelentős kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolta meg, mely bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában