Felhevülve

2023.08.23. 09:26

Órák óta ugattak - Autóba zárt tacskókat mentettek a győri tűzoltók

A tűzoltók a rendőrség kérésére vonultak a helyszínre, ahol lakossági bejelentés szerint már órák óta ugattak az autóba bezárt kutyák.

Kisalföld.hu

Forrás: Képernyőfotó

A nyáron két tacskót mentettek ki egy személyautóból a győri hivatásos tűzoltók Győrben, a Munkácsy úton. 

A tűzoltók a rendőrség kérésére vonultak a helyszínre, ahol lakossági bejelentés szerint már órák óta ugattak az autóba bezárt kutyák. A jármű tulajdonosát a rendőrség nem érte el, a helyszínen hangosbemondón keresztül történt keresésére sem jelentkezett, így a városüzemeltető munkatársai és a gyepmester jelenlétében a tűzoltók, károkozás nélkül, kinyitották az autót és kiszabadították a tacskókat. A kutyák további elhelyezéséről a gyepmester gondoskodott. A jármű tulajdonosa a tűzoltói beavatkozás ideje alatt sem ért vissza az autóhoz, így a tűzoltók a tacskók mentése után a gépkocsit visszazárták, szélvédőjén pedig elhelyezték a gyepmester elérhetőségét - osztotta meg Facebook oldalán BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A posztban azt is részletezik, hogy miért ne hagyjon senki állatot az autóban.

Mint írják, azért, mert nem szívesen törik be az ablakot, feszítik fel az ajtót, és látják az állat szenvedését. 
De leginkább azért, 

Mert az autó

  • már 20 fokos külső hőmérsékletben 46 fokosra melegszik
  • 30 fokban 62 fokosra hevül
  • 36 fokos külső hőmérsékletnél 70 fokosra melegszik
  • ablakaiban hagyott öngyújtók felrobbannak
  • belsejében tárolt oldószer, hígító, alkoholtartalmú fertőtlenítő, egyéb gyúlékony folyadék párologni kezd, begőzöl, aztán te is…
  • ülésein a műanyag palack, üvegtárgy a nap sugarait nagyítóként összegyűjtheti, volt már autótüzünk ebből is, hidd el...
  • az agyvizünket is felmelegíti, meg a kutyádét is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában