Rendőrök másztak fel a csoportért

2023.08.17. 13:32

Éjszakai mentőakció - Magyarok túrázók, köztük hét gyerek került bajba Karintiában

Tízfős magyar csoport került bajba a Karawanken-hegységben Karintia tartiományban. A rendőrség és a hegyimentők éjszakai mentőakciója sikeres volt, a kimerült turistákat és gyermekeiket sértetlenül lehozták a völgybe.

Felvételünkön a Hochstuhl csúcsa. Fotó: Volksgruppen.orf.at

Három felnőtt és hét gyermek került bajba szerdán a Karawanken hegységben. A rendőrség szerint a Klagenfurt melletti Feistritz im Rosental járásban található Hochstuhl Klettersteigre igyekeztek, de valószínűleg alábecsülték a túra időtartamát - adta hírül a Volksgruppen.orf.at magyar nyelvű oldala.

Este fél 11 körül egy 49 éves magyar barát, aki a csoporttal együtt indult a túrára, de aztán előrement, tette meg az első segélyhívást, amelyet 15 perccel később egy második követett. A három családból álló csoport még nem tért vissza a hegyről.

A rendőrök ezután felmásztak a Klagenfurti-hüttéhez, ahonnan fénykúpokat láttak a Bielschitzasattel környékén lefelé haladni. Amikor a csoport a kimerültség miatt megállt, a két, a terepet ismerő rendőr felmászott a magyarokhoz, és sértetlenül a menedékházba vitte őket. Ott találkoztak az időközben megérkezett ferlachi hegyimentőkkel, akik levitték a túrázókat a völgybe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában