Több mint 300 beavatkozás

2023.07.26. 09:22

Villám csapott egy házba Győrben a keddi viharban

A keddi viharos időjárás miatt országszerte 318 tűzoltói beavatkozásra volt szükség.

Kisalföld.hu

Forrás: Pixabay

 Baranya vármegye kivételével mindenhonnan érkeztek segélyhívások a katasztrófavédelemhez. A legtöbb munkát Békés vármegyében adta a vihar a tűzoltóknak. A 318 beavatkozásból 171-re itt volt szükség 

Országszerte 42 épületben keletkeztek károk a vihar miatt. Az épületkárokat jellemzően az erős szél okozta, mert megbontotta a tetőt, felszakította a bádogot, lefújta a cserepeket, vagy a kidőlt fák estek a házakra. 

4 lakóházba is villám csapott

Balatonfüreden és Szentesen ki is gyulladt egy-egy családi ház a villámcsapás miatt. Győrben csak füstölt, de tűz nem keletkezett abban a házban, amelyikbe villám csapott. Jánossomorján egy családi ház kéményét döntötte le egy villámcsapás. 

Kalocsán és Létavértesen fákba csapott a villám, Kalocsán a villámcsapástól kidőlt fa ráborult egy trafóházra, Létavértesen pedig ki is gyulladt a fa. 

Rombolt az erős szél

Dobozon egy templom tetejét, Kaposfőn a víztorony lemezborítását bontotta meg az erős szél, Gyulán és Vindornyaszőlősön pedig autóra dőlt egy-egy fa. Nagykerekiben egy családi ház tűzfala dőlt meg, ugyanitt egy másik ház kéménye dőlt le az erős széltől. A tűzoltók a villámcsapás miatti tüzeket eloltották, a viharkárokat késő estére mindenhol felszámolták - közölte a katasztrófavédelem.

Idén a viharok miatt már 10 225 tűzoltói beavatkozásra volt szükség, 1349 épületben keletkezett valamilyen kár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában