Ügyvédnek adták ki magukat

2023.07.17. 18:33

Komáromban kattant a bilincs az unokázós csalók kezén

Kisalföld.hu

Forrás: police.hu

Egy 29 és egy 21 éves szlovák férfi kezén kattant a bilincs július 11-én 12 óra 15 perckor. Az elkövetők unokázós csalók voltak, akik a gyanú szerint egy komáromi nőtől 3 millió forintot, további három sértettől pedig több mint 7 millió 500 ezer forintot zsebeltek be az elmúlt egy hónapban. 

A trükk mindig nagyjából hasonló volt. Áldozatukat azzal az ürüggyel hívták fel, hogy egy hozzátartozójuk bűncselekménybe keveredett, a rend­őrségen fogva tartják. A tettesek ügyvédnek adták ki magukat, és milliós összegekért vállalták, hogy azonnal kiszabadítják a hozzátartozót. A csalók nagy rutinnal adták elő meséjüket. 

A bűnözők elfogásuk előtt két órával Békés vármegyében csaltak ki egy áldozattól több mint 4 millió forintot. A rendőrök megtalálták az autóba rejtett készpénzt, az elkövetőket pedig előállították. A férfiak letartóztatását a Komáromi Járásbíróság július 13-án elrendelte. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában