Hőség

2023.07.19. 09:52

Hőguta, tüzek Komárom-Esztergomban

A nagy melegben fokozottan ügyelni kell a folyadékbevitelre, és 11–15 óra között lehetőség szerint senki ne tartózkodjon a tűző napon.

Kisalföld.hu

A szabadtéren tartózkodók bő, szellőző ruházattal és naptejjel védjék magukat – hívta fel a figyelmet a katasztrófavédelem és a népegészségügy közös közleményében. 

A szabadban végzett intenzív fizikai tevékenység, munkavégzés vagy hosszan tartó sportolás hőgutát okozhat. A kánikulában futni, kerékpározni csak a reggeli vagy az esti órákban ajánlott. Akik a szabadságukat vízparton töltik, a déli órákban kerüljék a napozást, hűtsék le magukat, mielőtt a vízbe mennének, és semmiképpen ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel. 

Az autóval közlekedők is fokozott óvatossággal vezessenek, rájuk is kedvezőtlen hatással lehet a nagy meleg. Akár 70 Celsius-fok is lehet egy napon parkoló autóban, ezért gyermekeket, háziállatokat ne hagyjunk a kocsiban. Ha valaki autóban hagyott gyermeket, házi kedvencet lát, azonnal hívja a 112-es segélyhívó számot. 

A hőségben egyre több tűz keletkezhet a szabadban. A tűzoltók országszerte már több mint négyezer szabadtéri tüzet oltottak el idén. A vármegyében szombat este Kömlődön, Nagyparnakpuszta felé gabonatarló égett 1000 négyzetméteren. Vasárnap este Környe külterületén száraz fű és avar kapott lángra. A tűzgyújtási tilalommal (fokozott tűzveszély) érintett területeket térképen jelöli a katasztrófavédelem weboldala. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában