Égig érő fű

2023.06.21. 10:14

Kannabiszt termesztett a szeméttelepnél Csorna közelében

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki kannabiszt termesztett a szeméttelep mellett.

kisalfold.hu

Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség

A 28 éves fiatalember egy Csorna melletti településen több méteresre nőtt vadkendert nevelt 2022 augusztusában. A rendőrök bejelentés után érkeztek a helyszínre ahol 14 tő (170-270 cm) magas növényeket találtak. A nyomozók a helyszínen elrejtőztek, és várták, hogy az ültetvény gondozója megjelenjen. Mikor az elkövető autóval megérkezett, hogy a növényeket meglocsolja, elfogták a rendőrök.

Az eljárás során felmerült, hogy a férfi kábítószert fogyasztott, ezért vér- és vizeletmintát vettek tőle. A véréből kábítószernek minősülő amfetamint és metamfetamint mutattak ki.

A férfi ellen termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklás és bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat az ügyészség, mely együttesen hét évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Emellett indítványozták a járművezetéstől eltiltást és 400 ezres bűnügyi költség megfizetésére kötelezték.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában