Ítélet

2023.06.23. 13:34

Jogerősen elítélték Győrben a beteg feleségét bántalmazó férfit

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a Győri Ítélőtábla bűnösnek tartotta azt a férfit, aki éveken át bántalmazta beteg élettársát.

kisalfold.hu

A jogerős ítélet a nő agyi infarktus miatt bal oldalára béna volt, és emellett számos más egészségügyi problémával küzdött. A vádlott 2017 december és 2020 április közötti időszakban rendszeresen bántalmazta a párját az otthonukban.

Az ittas férfi 2020. április 26-án szóváltást követően az ágyra lökte a nőt, majd fejét és felsőtestét ütlegelte, miközben a nyakát szorította. A sértett az állapota miatt csak korlátozottan tudott védekezni. Az arcát és a homlokát ért ütések miatt négy hét gyógytartamú agysérülést szenvedett, így fennállt az életveszélyes állapot lehetősége is.

A Tatabányai Törvényszék a férfit kapcsolati erőszak és testi sértés bűntette miatt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A Győri Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság csütörtökön kihirdetett ítéletében a fellebbviteli főügyészség álláspontjával egyetértett. A férfi egyik cselekményét súlyosabban, életveszélyt okozó testi sértés bűntette kísérletének minősítette, a többit helybenhagyta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában