2023.04.18. 08:06

Szil és Vág között, a kukoricásban termesztett kábítószert egy férfi - fotók

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki kannabiszt termesztett a kukoricaföldön.

kisalfold.hu

Az ügyészség felvétele

A vádirat szerint a 36 éves férfi egy Csorna melletti településen (Szil és Vág között), bérelt kukoricaföldön, a kukorica között termesztett vadkendert 2022 augusztusában - közölte az ügyészség kedden.

A rendőrök állampolgári bejelentés alapján vizsgálták a kukoricaföldet, ahol közel 30 tő, 120-200 centiméter magas kendernövényt találtak és foglaltak le. A területet figyelő vadkamera felvételei alapján azonosították a 36 éves elkövetőt. A lakóhelyén tartott házkutatáskor további kábítószernek minősülő anyagokat, és kábítószer termesztéshez szükséges eszközöket, anyagokat (tápoldat, műtrágya) talált és foglalt le a rendőrség.

Előzmények - Szil és Vág között termett a kábítószer

 

Kábítószer a kukoricásban - Az ügyészség felvétele

A férfi ellen termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklás miatt emelt vádat az ügyészség: a cselekmény öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Az ügyészség indítványozta, hogy a tetemes, több mint 1,4 millió forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezze a bíróság a vádlottat.

Kábítószer a kukoricásban - Az ügyészség felvétele

Az ügyben ítéletet várhatóan a Csornai Járásbíróság hoz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában