Lezárult a nyomozás

2023.01.19. 19:04

Kábítószerültetvényt találtak a kukoricásban Szil és Vág között

A Csornai Rendőrkapitányság befejezte a 35 éves helyi fiatalemberrel szemben büntetőeljárását, aki egy mezőgazdasági területen marihuána-ültetvényt hozott létre és gondozott.

kisalfold.hu

Képek az ültetvényről. Forrás: police.hu

A rendőrségre 2022. augusztus 25-én bejelentés érkezett, hogy Szil és Vág között kenderültetvény található. A rendőrök kimentek a helyszínre, és a kukoricásban kábítószergyanús, zöld színű, gondozott ültetvényt találtak. - írta a rendőrség.

Az ügyben a rendőrség büntetőeljárást indított, a nyomozók rövid idő alatt beazonosították az ültetvényt gondozó személyt. Később gyanúsítottként kihallgatták, a 35 éves férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A büntetőeljárás során a nyomozók az elkövető lakóhelyén, illetve a gépkocsiban kutattak. További kábítószergyanús növényi származékokat, illetve fehér színű kristályos anyagot, és a marihuána termesztéséhez használatos eszközöket találtak.

A vegyész szakértő megállapította, hogy a növényi anyag kábítószernek minősül, amelynek THC tartalma meghaladja a csekély mennyiség alsó határát. A csornai férfit jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt a rendőrök kihallgatták.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Csornai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldte meg a Győri Járási Ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában