Az egyik sérültet mentőhelikopter hozta Győrbe

2023.03.12. 15:56

Tömegkarambol az M1-esen - négy sérültet ápolnak a győri Petz-kórházban - videó, fotók

Villányi Balázs, a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgatója vasárnap telefonon azt mondta, hogy intézményükbe kilenc sérültet szállítottak, közülük egyet mentőhelikopterrel.

kisalfold.hu

Öt kamion és 37 autó ütközött össze az M1-es autópályán Herceghalomnál szombat délután.

Fotó: Lakatos Péter

Tájékoztatása szerint a kilenc sérült közül négyet vettek fel a kórházba, két felnőttet és két gyermeket. Négyük közül háromnak súlyos, de nem életveszélyes a sérülése. A további öt sérült ambuláns ellátásban részesült.

A rendőrség később azt közölte, hogy az egyik kiégett autóroncs alatt egy holttestet találtak, az áldozat egy 44 éves férfi. A BRFK vasárnap délelőtti közleménye szerint a balesetben 41 gépjármű volt érintett. Az elhunyt férfin kívül 39-en sérültek meg; a rendelkezésre álló adatok szerint ketten életveszélyesen, tizenketten súlyosan, huszonöten könnyebben.

Több sérültet ambuláns ellátás után hazaengedtek a fővárosi és a székesfehérvári kórházból

A székesfehérvári Szent György Kórházba szintén kilenc sérültet vittek a mentők. Az intézmény sajtószóvivője, Leffelholcz Marietta közlése szerint egy embert bordatörés és légmell, egy másikat végtagtörés, egy harmadikat pedig szegycsonttörés miatt láttak el a kórházban. A többi sérült kisebb zúzódásokat szenvedett.

A budapesti, Fiumei úti Dr. Manninger Jenő Baleseti Központba három sérültet - két nőt és egy gyermeket - szállítottak a mentők, állapotuk stabil, nem életveszélyes - írta az intézmény az MTI-hez eljuttatott közleményében. Az egyik nő könnyű medencesérüléssel szorul kórházi megfigyelésre. A másik nő könnyű sérülésekkel, zúzódásokkal került be, egy kétéves gyermeket műtéti kezelést nem igénylő combcsonttöréssel és zúzódásokkal vettek fel.

Előreláthatólag napokon belül mindhárman elhagyhatják az intézetet - írták.

Az elmúlt évtized egyik legsúlyosabb közúti balesetéről itt olvashatják korábbi híreinket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában