Tömegkarambol a porviharban

2023.03.11. 15:46

Tűz a sztrádán, 19 autó gyulladt ki, egy ember életveszélyes állapotban - Lezárták az M1-es autópálya mindkét oldalát - videók, galéria

A tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben.

kisalfold.hu

Fotó: Police.hu

20.47 - A győri Petz-kórházba is szállítottak sérülteket

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta: a helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők, és 39 embert vittek négy település - Győr, Tatabánya, Székesfehérvár és Budapest - kórházaiba.

A szóvivő információi szerint a tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben.

A katasztrófavédelem honlapjának tájékoztatása szerint a tatabányai, a bajnai, a törökbálinti, a nyergesújfalui, a székesfehérvári, a fővárosi hivatásos, a bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók mellett a Fejér vármegyei és a Komárom-Esztergom vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett a helyszínre, akik eloltották a tüzet, majd visszahűtötték és áramtalanították a járműveket.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. közösségi oldalán azt közölte: a balesetet lokális porátfúvás okozhatta, ami miatt hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok. Az MKIF felhívta a figyelmet arra, hogy a baleset körülményeiből adódóan a roncsok elszállítása a szokásosnál is több időbe telik. Ráadásul a porátfúvás és az égő járművek oltása során keletkezett sár nehezíti a takarítást.

Az autópálya újranyitása a roncsok elszállítása és az útpálya takarítása után történhet meg - jelezte. Az Útinform tájékoztatása szerint a lezárt autópálya forgalmát az 1-es főútra terelik, Budapest felől a 27-es jelű Herceghalom, Győr felől a 39-es jelű Bicske csomópontnál. A megnövekedett forgalom miatt az 1-es főúton is hosszabb menetidőre kell számítani.

19.11 - A Tények összeállítása a tömegkarambolról


18.54 - A katasztrófavédelem videója az M1-esen történt balesetről

18.41 - Életveszélyes állapotban lévő sérült is van

A rendőrség friss információi szerint 1 ember életveszélyesen, 13 fő pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Összesen 36 ember sérült meg.

Fotó: Police.hu

Videót ide kattintva nézhetnek a tömegkarambolról.

18.42 - Terelés az M1-esen

A Pest vármegye területén történt baleset miatt a rendőrök Tatabánya-Óvárosnál leterelik a forgalmat a sztrádáról.

A Herceghalom térségében történt baleset miatt jelentős torlódás alakult ki az M1-es autópályán. A rendőrök a sztráda főváros felé vezető oldalán a forgalmat Tatabánya-Óvárosnál leterelik. Kérjük, hogy lehetőség szerint kerüljék el az M1-es autópályát, úticéljuk eléréséhez válasszanak másik útvonalat! - közölte a rendőrség.

17.13 - 5 kamion és 37 jármű ütközött össze Herceghalom térségében

A rendelkezésre álló adatok szerint 2023. március 11-én 14 óra 25 perc körül az M1-es autópálya 26-os kilométerszelvényénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon öt kamion és 37 személygépkocsi ütközött össze. Az elsődleges adatok szerint a balesetben 19 jármű kiégett, összesen 26 ember sérült meg,  melyből 6 személy életveszélyes,  7 fő pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

​A rendőrök az M1-es autópályát mindkét irányban lezárták - közölte a rendőrség.

15.44 - Az elsődleges információk szerint többen megsérültek

A rendelkezésre álló adatok szerint 2023. március 11-én 14 óra 25 perc körül az M1-es autópálya 26-os kilométerszelvényénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon egy kamion és több személygépkocsi ütközött össze. Az elsődleges adatok szerint a balesetben több ember megsérült, illetve több autó is kigyulladt.

​A rendőrök az M1-es autópályát mindkét irányban lezárták - olvasható a Police.hu-n.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában