Nem sikerült megállítani a lángokat

2023.03.02. 19:49

Egyre terjed a tűz a Fertő osztrák oldalán - már öt helikopterrel oltanak a szomszédban - videók

Szerdán adtuk hírül Olvasónk nyomán, hogy kigyulladt egy nádarató az ausztriai Sásony településen, a lángok pedig továbbterjedtek a Fertő tó körüli nádasra.

kisalfold.hu

Fotó: Fireworld.at

Az Index szerint az oltási munkálatokat a változó irányú szél is hátráltatta szerdán, a tűz ráadásul nehezen megközelíthető helyen csapott fel.

Csütörtök reggelre súlyosbodott a helyzet, mert noha éjszaka Breitenbrunn közelében sikerült megállítani a tűz terjedését, reggel a feltámadó szélben újabb részen kapott lángra a nádas, és most észak felé terjed.

Olyannyira kritikussá vált a helyzet, hogy a délelőtt folyamán már öt tűzoltó helikoptert vetettek be, hármat az osztrák belügyminisztérium, kettőt pedig a honvédség küldött a helyszínre. Mivel a terület nehezen megközelíthető, ezért légi támogatást kértek. A tűzoltóság reméli, hogy így a tüzet a lehető leggyorsabban meg lehet fékezni.

A leégett terület kiterjedését drónokkal mérték fel. A legutóbbi felméréskor ez már 200 hektár körül volt. A szárazföldön jelenleg 13 tűzoltóság dolgozik 26 járművel és körülbelül 120 fővel. Ide kattintva nézhetnek további videót a rendkívüli tűzesetről.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában