Feltételesen sem bocsátható szabadságra

2023.01.13. 16:00

Feleségét, nevelt lányait és saját gyerekeit is közel 14 éven át bántalmazta és molesztálta - 21 év fegyházbüntetést kapott Győrben

Illusztráció

Forrás: Pixabay

A férfi 2001-től élettársi, 2009 decemberétől házastársi kapcsolatban élt a nővel. Együtt nevelték a feleség korábbi házasságából született két lányt, valamint közös gyerekeiket, három lányt és három fiút. A férfi 2008-tól 2021. március 24-ig - őrizetbe vételéig - félelemben tartotta, napi szinten bántalmazta feleségét és a gyerekeket. Kézzel, járóbottal, vesszővel, szerszámnyéllel, nadrágszíjjal vagy ásó fémlapjával bántalmazta őket. Feleségét többször oly módon is, hogy nyakánál fogva a földről felemelte és megrázta. Mindezek mellett a férfi a feleségét és valamennyi gyereket - akik közül az elkövetéskor a legfiatalabb hat éves volt - rendszeresen szexuális cselekményei eltűrésére kényszerítette.
A férfi a magatartásával a kiskorú gyermekeknek nagy lelki gyötrelmet, testi szenvedést okozott, fejlődésüket súlyosan veszélyeztette - áll a vádiratban.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség közleménye szerint az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék szexuális erőszak bűntette és további 22 rendbeli bűncselekmény miatt 18 év fegyházbüntetésre ítélte a férfit azzal a kikötéssel, hogy feltételesen sem bocsátható szabadságra, továbbá eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelyben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását vagy gyógykezelését végzi. Az ítélet ellen az ügyész a minősítés részbeni megváltoztatása, súlyosítás, a férfi és a védője felmentés érdekében fellebbeztek.  

A másodfokú bíróság csütörtökön a bűncselekmények minősítését részben megváltoztatta, az ügyészi állásponttal egyezően a férfi büntetését három évvel - 21 évre - súlyosította, és megállapította, hogy a foglalkozástól eltiltás végleges hatályú.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában