Vasárnapi eset

2022.12.26. 08:51

Három határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Hegyeshalomnál

A szolgálatot teljesítő rendőrök december 25-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 207 határsértőt tartóztattak fel és 108 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben - írta a police.hu hétfőn.

kisalfold.hu/police.hu

 

Győr-Moson-Sopron megyében, Hegyeshalom külterületén 3 határsértőt tartóztattak fel vasárnap a rendőrök.

Bács-Kiskun megyében a járőrök 3 esetben összesen 19 határsértőt tartóztattak fel Lajosmizse, Bugac és Kisszállás közigazgatási területén - közölte a rendőrség hétfőn.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 12 esetben összesen 183 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Ásotthalom, Szeged, Szatymaz és Bordány közigazgatási területén.

Pest megyében, Biatorbágyon 2 fő határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, török, afgán, indiai, marokkói, pakisztáni, szomáliai, tunéziai és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun megyében 6 esetben összesen 27, Csongrád-Csanád megyében 6 esetben összesen 81 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 3 személy ellen, tiltott határátlépés miatt 3 esetben és közokirat-hamisítás bűncselekmény miatt 3 esetben indult büntetőeljárás.

A rendőrök december 25-én 16 óra 5 perckor Bugac közigazgatási területén ellenőriztek egy ukrán honosságú gépkocsit és ukrán állampolgárságú vezetőjét. Az autóban 7 fő, magukat török állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

A rendőrök december 25-én 19 óra 15 perckor Dombegyház és Kevermes között, a 4444. számú úton ellenőriztek egy holland honosságú gépkocsit és annak holland állampolgárságú vezetőjét. A sofőrön kívül az autóban 1 fő, magát török állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

A rendőrök december 25-én 21 órakor Kisszállás közigazgatási területén ellenőriztek egy német honosságú gépkocsit és annak vezetőjét, egy 33 éves török állampolgárt. Rajta kívül az autóban 10 fő, magukat török állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában