Postán jött a szállítmány

2022.09.14. 09:21

Bitcoinnal fizetett a drogért, amit Győrben és Kisbéren terített

Több ezer ecstasy tablettát értékesített, 5 év börtönbüntetést szabtak ki rá. Egyik vásárlóját is elfogták, akit 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek.

kisalfold.hu

Forrás: Pexels

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség közleménye szerint, kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben tudomásul vette a Tatabányai Törvényszék azon ítéletét, melyben az ügyészség indítványa alapján bűnösnek mondta ki azt a két férfit, akik közül az egyik több ezer, külföldről postai úton beszerzett ecstasy tablettát értékesített több személynek, köztük a váddal érintett másik férfinak.

A vádirati tényállás lényege szerint a férfi 2019 decemberétől 2020 júniusáig havi szinten, több ezer ecstasy tablettát értékesített Győr és Kisbér területén több személynek, köztük a másik férfinak. A kábítószerrel kereskedő férfi a tablettákat Hollandiából és Németországból a DarkWeb oldalakon keresztül szerezte be postai úton, a kábítószer ellenértékét pedig bitcoinnal fizette meg és darabonként legalább 2000,- Ft összegért értékesítette tovább.

A férfitól a nyomozó hatóság összesen 946 db ecstasy tablettát foglalt le, melyet a férfi szintén értékesíteni szándékozott.

A főügyészség a férfival szemben kábítószer-kereskedelem bűntettének, a másik férfival szemben kábítószer birtoklása bűntettének elkövetése miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre.

A törvényszék 2022. szeptember 8-án előkészítő ülésen ítéletet hozott az ügyben és főügyészség indítványa alapján a kábítószer kereskedő férfival szemben 5 év fegyházbüntetést szabott ki, és 5 évre eltiltotta őt a közügyek gyakorlásától, a másik férfit pedig 1 év 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Ezen túlmenően a törvényszék a vádlottól lefoglalt kábítószert elkobozta és vele szemben 430.000,- Ft összegben vagyonelkobzást rendelt el.

Az ügyész a kábítószerrel kereskedő férfival szemben hozott ítéletet 3 munkanap gondolkodási időt követően tudomásul vette, a másik férfival szemben hozott ítéletet már az előkészítő ülésen elfogadta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában