Sorozatbűnözők

2022.08.23. 08:32

Hosszú a bűnlajstroma a párnak, akik ellen Győrben emeltek vádat

Ismerőseik dolgait adták el, nem fizettek a panziókban a szállásért, kamionok akkumulátorait, gumikat, felniket loptak.

kisalfold.hu

Forrás: Pexels

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 37 éves férfi és egy 39 éves nő ellen, akik 2021. augusztus és 2022. február között kilenc bűncselekményt is elkövettek. A vádirati tényállás szerint a 37 éves férfi és a 39 éves nő élettársi kapcsolatban állt egymással, együtt valósítottak meg bűncselekményeket.

  • 2021 júniusában egy hölgytől vettek át 40 000 forintot, azért, hogy az összeget eljuttatják a sértett fiának, azonban ezt nem tették meg, a pénzt saját céljaikra fordították.
  • A terhelt hölgy 2021 augusztusában használatra egy hétre kapott egy autót, azonban a határidő lejártát követően a járművet nem vitte vissza a tulajdonosnak, azt inkább valaki másnak 290 000 forintért eladta.
  • A páros 2021 szeptemberében a lányuk akkori barátjától kölcsönkértek egy telefont is, de azt is és a fiú náluk lévő játékkonzolját is eladták, amivel összesen 170 000 forint kárt okoztak.
  • Az elkövetők 2021 októberében egy kamionparkolóból tulajdonítottak el 7 db tehergépkocsi akkumulátort, amit hulladékudvarban adtak le. A lopással 170 000 forint kárt okoztak, de a kár az akkumulátorok lefoglalásával ebben az esetben megtérült.
  • A vádlottak 2021 novemberében és 2022 januárjában is bejelentkeztek egy-egy panzióba, ahol több napot laktak, majd fizetés nélkül távoztak, az egyik helyen 27 000 forint, a másikon 131 000 forint kárt okozva.
  • Ezen túlmenően több alkalommal jelentek meg különböző gumiszervizek területén, ahol használt gumikat, alufelniket pakoltak autójukba és elhajtottak a helyszínről. Így három helyen összesen több mint 640 000 forint kárt okoztak.

A Győri Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő terheltek ellen több rendbeli, többszörösen minősített lopás, sikkasztás és csalás miatt emelt vádat, velük szemben a halmazati szabályok alapján négy és fél év szabadságvesztés büntetés is kiszabható. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában