Ítélet

2022.06.10. 06:04

Balhé a Győr-Budapest vasútvonalon - veréssel fenyegette a kalauzokat az agresszív férfi

A Tatabányai Járásbíróság 90 nap elzárásra ítélte azt a férfit, aki közel négy évvel ezelőtt a vonaton tanúsított kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartást.

kisalfold.hu

A vádirat szerint a férfi vádlott 2018. júliusában a Bécsből Budapest irányába tartó vonaton utazott.  Mivel a vádlott az utazáshoz érvényes menetjeggyel nem rendelkezett ezért a menetjegy ellenőrzés elkerülése érdekében a szerelvény mosdó helyiségébe zárkózott. A szerelvényen jegyvizsgálást végző férfi és nő észlelték a hosszabb ideje zárt mosdóhelyiséget, ezért a kabin ajtaját kinyitották.

Miután a kabinban tartózkodó vádlott a jegyvizsgálók felszólítására érvényes menetjegyet átadni nem tudott, a személyazonosságának igazolását pedig megtagadta, a jegyvizsgálók felszólították a szerelvény elhagyására. A felszólításra a vádlott agresszív lett, a jegyvizsgálókat hangosan, trágár kifejezésekkel szidalmazni kezdte, kezeit ökölbe szorítva őket veréssel fenyegette, majd öklével a vonat oldalát kezdte ütni.

"A vádlott magatartása következtében a szerelvényben kár nem keletkezett. A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekményével, a társadalmi szabályokkal szembe helyezkedett, magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen" - közölte Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában