halálos baleset

2021.10.04. 09:19

Fekete hétvége: három motoros baleset Győr-Moson-Sopron útjain – fotók

Egy motoros meghalt a hétvégén, hármat pedig kórházba vittek.

kisalfold.hu/police.hu

Fotó: A rendőrség felvétele

Halálos motoros baleset Fertőszentmiklósnál

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt a 85-ös számú főút 58. kilométerszelvényében, Fertőszentmiklós térségében, október 3-án 14 óra 18 perckor. Egy 44 éves férfi közlekedett személygépkocsival Pereszteg felől, Fertőszentmiklós irányába. Haladása során a 85-ös számú főútról, a fertőszentmiklósi Soproni útra – balra – kanyarodott, a manőver során azonban nem biztosított elsőbbséget a szemből érkező, Sopron irányába közlekedő motorkerékpárnak. A két jármű összeütközött a 45 éves motoros a jobb oldali vízelvezető árokba csapódott, amelynek következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – közölte a rendőrség.

Fotó: A rendőrség felvétele

A személygépkocsi vezetője megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

https://www.kisalfold.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/motorossal-utkozott-ossze-egy-auto-fertoszentmiklosnal-a-85-os-fouton-egy-savot-lezartak-11436476/

Motoros baleset Győrnél

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a 82-es számú főút 70. kilométerszelvényében, Győr térségében, október 3-án 17 óra 38 perckor. Egy 30 éves sólyi férfi közlekedett motorkerékpárral Nyúl felől, Győr irányába. Haladása során egy jobbra ívelő útkanyarulat előtt előzésébe, majd vészfékezésbe kezdett, ennek ellenére a kanyart bevenni nem tudta és bal oldali szalagkorlátnak csapódott. A motoros megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

Fotó: A rendőrség felvétele

Előzés közben történt motoros baleset a 82-es számú főúton

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a 82-es számú főúton, Nyúl térségében, október 1-én 16 óra 30 perckor. Egy 46 éves veszprémi férfi közlekedett motorkerékpárral Nyúl felől, Écs irányába. Haladás során egy előzési manővert követően járművével megcsúszott, amelynek következtében a motor bal oldalára borult, majd az út menti domb oldalának csapódott, női utasa a járműről lezuhanva egy autó oldalának ütközött. A motort vezető férfi és utasa is megsérült, ezért a mentők kórházba vitték őket.

Fotó: A rendőrség felvétele

A további balesetek elkerülésének érdekében, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsokat ajánlja a motorosok figyelmébe

- Közlekedjen fokozott figyelemmel! Mindig számítani kell arra, hogy bármelyik pillanatban hirtelen kell fékezni, esetleg vészfékezés közben kikerülési manővert is végre kell hajtani. A helyes követési távolság megválasztása igen fontos, de emellett mindig úgy kell motorozni, hogy legyen menekülő útvonal. Hirtelen veszélyhelyzet esetén nem az akadályt kell nézni, hanem a menekülő útvonalra kell koncentrálni.

- Használjon megfelelő védőfelszerelést! A motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. Fontos, hogy motorozás közben mindig megfelelő védőfelszerelést kell viselni. Az élénk színű bukósisak, motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik.

- Csak felkészülten, felkészített motorral induljon útnak! A motorkerékpárok közlekedésben történő részvételének is alapfeltétele a műszakilag kifogástalan állapotú jármű és a vezető felkészültsége a motorozásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában