Helyi kék hírek

2021.10.19. 08:34

A hétvégén ismét akcióba léptek a soproni rendőrök

A Soproni Rendőrkapitányság rendőrei 2021. október 15. és 17. között közlekedésrendészeti és közrendvédelmi fokozott ellenőrzést tartottak a kapitányság illetékességi területén. Az ellenőrzés fő célja a balesetek megelőzése és az állampolgárok biztonságérzetének növelése volt.

police.hu

Forrás: police.hu

A hétvégén összesen 9 főt fogtak el, akik között volt embercsempész, ittas sofőr és szabálysértési bírság be nem fizetése miatti körözött is. Előállítani 8 embert kellett, garázdaság, súlyos testi sértés és engedély nélküli vezetés miatt. Biztonsági intézkedésre egy esetben került sor, amikor egy közterületen magatehetetlenül fekvő személy kórházba jutásáról gondoskodtak a járőrök. Az akcióban több mint 600 személyt vontak alkoholszondás ellenőrzés alá, mely során 7 esetben mutatott pozitív eredményt a műszer.

A Rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során! Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A mozgásai pontatlanabbá válnak. Az alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

A balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania az alapvető közlekedési szabályokat!

„…hogy mindenki hazaérjen!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában