Fzettek neki a szemét elszállításáért

2021.04.07. 07:57

Négy és fél évet is kaphat, amiért a Tét melletti erdőbe hordta a szemetet

A 22 éves férfi, 2020. szeptemberben és októberben pakolta le Tét környékén az erdőben hulladékot.

kisalfold.hu

Forrás: Ügyészség

Vádat emeltek az ellen a 22 éves férfi ellen, aki a Győri Járási Ügyészség vádirata szerint 2020 szeptemberében a Tét melletti erődben autóbontásból származó nagyobb mennyiségű hulladékot – lökhárítókat, lámpákat, szőnyegeket – rakott ki autójából. A férfi októberben pedig egy boltossal egyezett meg, hogy fizetségért cserébe elszállítja a szemetét, majd a bepakolt hulladékot, dobozokat, üzletdekorációt, fémhulladékot szintét Tét mellett, a természetbe dobálta ki. A férfi végül 2020 decemberében elszállította az általa eldobált szemetet – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

Fotó: Ügyészség
Fotó: Ügyészség

A vádlott ellen az ügyészség hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt emelt vádat. Vele szemben – a halmazati szabályok alapján – négy és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozás során a Győri Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában