Bűnügy

2021.03.12. 15:53

Leütöttek egy férfit és ellopták a pénztárcáját Győrben – Két rablót elfogtak, a harmadik társukat keresik

A rablás csütörtök délután történt a Bem téren.

Forrás: police.hu

A rendőrségre csütörtökön 17 órakor érkezett a bejelentés, miszerint Győrben, a Bem téren két ismeretlen leütött egy férfit, majd pénztárcáját megszerezve elfutottak. A helyszínre érkező járőröknek a bejelentő elmondta, hogy a két támadó közül az egyik ököllel ütötte meg a sértettet, aki a földre rogyott és ekkor vették el a tárcáját.

A személyleírás alapján az egyenruhások pár percen belül a közelben elfogták az egyik feltételezett elkövetőt, egy 36 éves győri lakost, akit a helyi rendőrkapitányságra előállítottak.

A nyomozás során kiderült, hogy a bejelentő – egy 25 éves darnózseli lakos – ismeri az elkövetőket, korábban egy közeli büfénél találkozott velük és megállapodtak abban, hogy megszerzik a szintén ott italozó áldozat pénzét. Miután ráeszmélt, hogy a társai erőszakkal vették el a tárcát, megijedt a következményektől és próbált segíteni az áldozatuknak.

A nyomozók a 36 éves győri és a 25 éves darnózseli férfit – őrizetbe vételük mellett – rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Harmadik társukat a rendőrök azonosították, felkutatása folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik