ügyészség

2020.10.08. 08:24

Vádat emeltek a soproni vállalkozó ellen – a gyanú szerint 26 millió forint adót nem fizetett meg

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 33 éves soproni vállalkozó ellen, aki tevékenysége után közel 26 millió forint adót nem fizetett meg.

kisalfold.hu

2019.10.15. NAV központi ügyfélszolgálat, Vaskapu utca. Fotó: Móricz-Sabján Simon

Fotó: MORICZ SABJAN SIMON

A vádirat szerint a soproni vállalkozó 2014 és 2017 májusa között a vállalkozói tevékenysége során több mint 289 millió Ft forgalmat bonyolított, azonban nem minden ügyletet rögzített a pénztárgépeiben. Erre az időszakra több mint 109 millió Ft bevételről nem adott számot, adóbevallásaiban valótlan adatokat adott meg. A vádlott ezzel általános forgalmi adót, személyi jövedelemadót, és egészségügyi hozzájárulást nem fizetett meg, közel 26 millió Ft kárt okozva a költségvetésnek.

Az ügyészség az elkövetőt minősített költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása bűncselekmény elkövetésével vádolja, mely bűncselekmények büntetési tétele – a halmazati szabályokra tekintettel – két évtől kilenc évig terjedő szabadságvesztés. Az ügyészség ezen túlmenően indítványozta azt is, hogy vádlott fizesse meg az eljárás során felmerült több millió forintos bűnügyi költséget is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában