állatvédelem

2020.10.08. 08:42

Öt kiskutyát dobtak ki Győrszemerén, megmentették őket, már jó helyen vannak az állatok – galéria a kutyusokról

Állatbarátok segítségével találtak új otthont annak az öt, kartondobozba kitett kutyakölyöknek, akit a győrszemerei polgármester mentett meg nemrég. Nemcsak új gazdikat kaptak a kutyák, hanem megtaláltak azt is, aki kitette őket a Bakonyér partjára.

Simon Judit

Temesiné Judit büszkén mutatja az örökbe fogadott kiskutyát, akinek két neve is van: Csöpi Susu. Fotók: Huszár Gábor

Forrás: Huszár Gábor

Fotó: Huszár Gábor

Lakossági bejelentés érkezett nemrégiben a győrszemerei önkormányzathoz, miszerint öt kölyökkutyát hagytak a Bakony-ér partján egy kartondobozban. A kölyköket az önkormányzat ideiglenesen befogadta, a település Facebook-oldalán kerestek új gazdákat számukra.

Sok bejelentés érkezik hasonló esetekről

– Szerencsére nem olyan területre rakták ki őket, ahol egy lélek sem jár, akkor biztos nem élték volna túl – nyilatkozta lapunknak Horváth Gyula, Győrszemere polgármestere. – Számtalanszor érkezett már bejelentés, ha elkóborolt vagy magára hagyott állatot láttak. Ez esetben az örökbefogadás mellett az is jó hír, hogy a lakosság segítségével a tettest is megtaláltuk. A polgármester elmondása szerint megtalálásukkor a kölykök nem voltak alultápláltak, az éjszakát a polgármesteri hivatalban töltötték. Másnap reggel a település állatorvosa megvizsgálta és féregtelenítőt adott nekik.

Új otthont kerestek számukra

A közösségi posztot a település jegyzője töltötte fel a falu közösségi oldalára, több ezer megosztás segítségével kerestek új otthont a kutyáknak. Kettőt Győrszemerén, egyet-egyet Mosonszentmiklóson, Tápszentmiklóson és Gyömörén fogadtak be. – A sors akarta, hogy rátaláljunk a kölykökre. Terveztük, hogy keresünk egy kutyát, és épp akkor látta meg a fiam a bejegyzést Facebookon – nyilatkozta az egyik örökbefogadó, Temesiné Judit, aki büszkén mutatta otthonában az új jövevényt. – Az egész család elutazott a választott csöppségért – aki a Susu nevet kapta. Jó érzés, hogy tehettem valami jót azok után, amit az előző gazdája tett vele és a testvéreivel.

– Pár nap alatt a szívünkhöz nőtt – mondta Holczer Kristóf, Judit fia. – Megváltoztatta az életünket a kis jövevény, jó értelemben. Meg kellett tanulnunk, hogyan bánjunk vele, mire figyeljünk, mit eszik, hogyan szoktassuk. Egy új feladat lesz ez számunkra.

Temesiné Judit büszkén mutatja az örökbe fogadott kiskutyát, akinek két neve is van: Csöpi Susu. Fotók: Huszár Gábor

Amikor kézre kerül a tettes

Az elkövető felkutatásában is segítettek a lakók. Egy névtelen bejelentő a kutya tulajdonosának házáig vezette a polgármestert. Az elkövető a tettét beismerte, a település jegyzője 250 ezer forint bírságot szabott ki rá, emellett három évig eltiltotta az állattartástól.

– Gyakori probléma, hogy sokan nem tudnak felelősséggel kutyát tartani. Ezt kellene megtanítani az embereknek, vagy szigorúbb szabályokat, illetve szankciókat bevezetni a felelőtlen gazdákra – javasolta Horváth Gyula polgármester. – A legfontosabb, hogy az emberek tiszteljék az állatokat, és tudjanak bánni velük.

Horváth Gyula, Győrszemere polgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában