Mécsesekkel emlékeznek a Duna-parton

2020.07.11. 14:43

Tizenhét éves fiú fulladt a folyóba Mecséren

Július elsején egy 17 éves fiatalember fulladt a Dunába Mecséren. A fiú barátjával úszott be egy szigetre, az erős sodrás elragadta, nem ért ki a partra.

kisalfold.hu

A mecséri Duna-parton mécsesek jelzik a tragédiát. Fotó: Nagy Gábor

A település polgármestere, Csaplár Zoltán értesítette szerkesztőségünket, hogy egy tizenhét éves fiatalember fulladt a Dunába. A fiú a településre a családjához költözött, akik ugyancsak nemrég érkeztek a faluba. Július elsején, szerdán többen pihentek a Duna-parton. A fiatalember egy barátjával együtt úszott be egy szigetre, azonban amikor visszafordultak, a fiatalember megrémült a Duna sodrásától. A polgármester úgy tudja, barátja még próbált neki segíteni, de egymásba kapaszkodó kezük szétcsúszott. Ezután süllyedt el a folyóban.

Az elöljáró elmondta: azonnal értesítették a hatóságokat, akik mentőcsónakokkal érkeztek a helyszínre és elkezdték keresni a fiatalembert. A kutatásban a helyi polgárőrség is részt vett, néhány csónakos civil segítségével. A keresés nem hozott eredményt. Másnap Kaposvárról érkezett a Kötél Speciális Mentőszolgálat egy speciális kutató-mentő búvárcsapata, ők végül megtalálták a fiatalembert, kicsit távolabb a keresési pontoktól.

A mecséri Duna-parton mécsesek jelzik a tragédiát. Fotó: Nagy Gábor

– Együttérzünk a családdal és nagyon sajnáljuk a történteket. Mecséren egyetlen helyen sincs fürdőhely, mely táblával lenne kijelölve. Aki a folyóban fürdik, saját felelősségére teszi. Nagyon fontos, hogy tapasztalatlanul, meggondolatlanul ne menjünk a vízbe. Kérjük a lakosságot, hogy mindenki tartsa be a szabályokat – mondta el Csaplár Zoltán polgármester. A településen élőket megrázta a tragédia. Az eset kapcsán megkerestük a megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztályát is, tőlük nem kaptunk bővebb tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában