Akció az M1-esen

2020.02.21. 11:47

24 óra alatt a második embercsempészt fogták el Győrnél: 13 férfi utazott az autójában – fotók

A szerb sofőrt a szír, afgán utasokkal együtt a megyei rendőr-főkapitányságra vitték.

kisalfold.hu

Fotó: rendőrség

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei – négy megyére kiterjedő akció keretében – ellenőrizték egy német honosságú gépjármű utasait péntek kora reggel. Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a Győr külterületén megállított autóban a szerb sofőrön kívül, további tizenhárom – magát szír, illetve afgán állampolgárnak valló – férfi utazott.

Fotó: rendőrség

A gépkocsi utasai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a járművezetővel együtt elfogták, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket - írja honlapján a rendőrség.

A megyei rendőr-főkapitányság az ügy kapcsán embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást. A szerb sofőr elszámoltatása folyamatban van.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában