Időjárás

2022.11.23. 06:47

A Soproni-hegységben hótakaróra is számíthatunk

Az Alpokalján, majd hajnaltól már a Bakonyban is előfordulhat havas eső, vizes hó, de vastag hótakaró csak a Kőszegi-, Soproni-hegységben valószínű.

kisalfold.hu

Illusztráció/pixbay.com

Várható időjárás szerda éjfélig:
Esős, szürke novemberi idő

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, szitálás, a magasabban fekvő tájakon havas eső is lehet. Az északi, északnyugati szél megerősödik. Párás, foltokban ködös lesz a levegő - írta a koponyeg.hu.

Az Alpokalján, majd hajnaltól már a Bakonyban is előfordulhat havas eső, vizes hó, de vastag hótakaró csak a Kőszegi-, Soproni-hegységben valószínű.   Szerdán marad a borult idő, de a Tiszántúlon felszakadozhat a felhőzet, ott akár pár órás napsütés is lehet. A csapadékzóna főleg délutántól fokozatosan gyengül, egyre kevesebb helyen eshet. Kedden néhol megerősödik az általában keleties, éjszaka a Dunántúlon egyre nagyobb területen az északira forduló szél, ott egy-egy viharos közeli széllökés is lehet. Szerdán is több helyen megélénkül a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán döntően 3 és 8 fok között valószínű, de a délkeleti részeken pár fokkal enyhébb idő is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában