Vendéglátás felsőfokon

2024.04.09. 14:37

Sakura-díj - A győri Lamaréda és a soproni Erhardt étterem is a legjobbak közé került

A Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület több, mint tíz évvel ezelőtti megalapítása óta fokozott figyelmet fordít a vidéki gasztronómia meghatározó képviselőinek, termelői közösségeinek, oktatási intézményeinek támogatására, illetve mindig is kereste a lehetőséget, a hazai és határon túli gazdasági, társadalmi, illetve állami szereplőkkel közös együttműködésre. idén Sakura-díjjal ismerték el a hazai és határon túli gasztronómia ékköveit. Három Győr-Moson-Soproni díjazottnak örülhetünk.

Kisalföld.hu

A Lamaréda étterem díját a tulajdonos lánya vette át.

Meglátásuk szerint a turizmus és vendéglátás, mint iparág, szélesebb szerepet játszik egy ország gazdasági és társadalmi fejlődésében. Hiszen alulról építkezve nem csak a benne dolgozókra van közvetlen hatása, hanem a hozzá kapcsolódó termelői, kereskedői, edukációs szakemberek és közösségek mellett a társadalom azon szereplőinek is jövő képet tud mutatni. Olyanoknak is, akik esetleg valamilyen testi fogyatékkal vagy gyermekvédelmi szakellátásban élnek.

A Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület díjat alapított a Toyota Sakurával.

A szervezőknek szívügye a vidéki vendéglátó és turisztikai szektor hosszútávú fenntarthatóságának biztosítását célzó törekvések. Ezek segítik felhívni a közönség figyelmét a hazai, vagy akár határon túli szakemberek kiemelkedő munkájára. Emellett fontosnak tartják a szakképzésben folyó folyamatos gyakorlati közreműködést, hiszen végső soron az a cél, hogy a későbbi szakmai együttműködéseket megalapozzák.

Partnerükkel, a Toyota Sakura-val karöltve megalapították a Sakura ( cseresznyevirág)- díjat, mellyel éppen ezeket a kimagasló teljesítményeket szeretnék elismerni.

Az április 9-én megtartott díjátadó csak a kezdete annak a közös munkának, melynek eredményeképpen a díjazottak egymással, valódi közösséget fognak tudni alkotni határainkon innen és túl.

 

Győr-Moson-Sopronból is elismerést zsebeltek be a szakmában dolgozók

Két soproni díjazottat is megemlíthetünk, az egyikük Rákóczy László, a Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégium gyakorlati oktatásvezetője, akit szakmai oktatásban elért kimagasló munkáért vehette át kedden nemrég alapított díjat.

Rákóczy László, a Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégium gyakorlati oktatásvezetője

Étterem pékséggel kategóriában az Erhardt Étterem és Panzió Sopron nyerhetett egy-egy virágot, míg Győrből étterem kategóriában a Lamaréda Étterem és Bisztró kapott egy Sakura virágot.

Erhardt Étterem és Panzió Sopron vezetője
Erhardt Étterem és Panzió Sopron vezetője az elismeréssel.

Ugyan már a vármegye határon túl található Tata, de érdemes megemlíteni, hogy a szakmai versenyen étterem kategóriában, a Platán Bisztró két, míg a Platán Gourmet Restaurant három Sakura virággal lett gazdagabb. 

A Lamaréda étterem díját a tulajdonos lánya vette át.

A díjazottak teljes listáját itt találják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában