Jó állásra váltható a tudás

2024.04.09. 19:35

Állásbörze a győri Széchenyin - Munkáltatók és a munkavállalók találkozási színtere - galéria

A Széchenyi István Egyetem félévente rendezi meg az Állásbörzéjét a vállalkozások és a hallgatók körében. A rendezvény nagy népszerűségnek örvend, hiszen mindkét oldal számára kitűnő alkalom a kapcsolatépítésre. Az esemény sok fiatalt vonzott, nem csoda, hiszen megtalálhatják jövőbeni gyakorlati helyüket vagy munkaadójukat.

Simon Roberta

Anna, Vivi és Dominika logisztikus gyakornoki pozícióra vadászott az idei egyetemi állásbörzén.

Fotó: Csapó Balázs

Hallgatóknak, diplomásoknak, pályakezdőknek és szakképzett fiataloknak kínált kapcsolatépítési lehetőséget a munkaerőpiaci szereplőkkel az idei első Állásbörze a Széchenyi István Egyetemen. A Tudástér alulájában közel ötven kiállító több száz gyakornoki és munkahelyet kínált az érdeklődőknek.

- Szemeszterenként szervezzük meg az állásbörzét, ami korábban váltakozva győri, illetve regionális volt. Azóta összehoztuk a kettőt és már lassan a negyvenedik programon leszünk túl - osztotta meg a Kisalfölddel Zentai Effi a Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense, a program főszervezője.

- Az állásbörze egyfajta színtere annak, ahol a kereslet és kínálat találkozhasson. A munkavállaló és a munkáltató találkozásakor nemcsak általános ismerkedés történik, hanem a kiállító cégek konkrét ajánlatokkal várták idén is a jövő szakembereit - emelte ki Zentai Effi.

Minden félévben közel ötven kiállítónál lehet érdeklődni az aktuális ajánlatokról, gyakornoki és hosszútávú munkalehetőségekről. - A cégeket tekintve 20-25 százalékuk változik félévente, köztük új kiállítókkal. A többi partnerünk minden szemeszterben részt vesz az egyetemi állásbörzén. Nagy részük duális-, stratégiai- vagy az alapítványon keresztül érkező partnerek - tette hozzá a program főszervezője.

Nem csak Győrből és környékéről, vagy Győr-Moson-Sopronban székelő vállalatokkal lehetett találkozni, hanem a szomszédos vármegyékből is érkeztek munkaadók. -Zalaegerszegről, valamint Budapest környékéről is érkeztek vendégek a Széchenyi István Egyetemre. Szerencsére a hallgatóink mobilisek a munkavállalás szempontjából.

A standokat körbejárva nem csak hazai, hanem külföldi munkákat is kínáltak a cégek. -Célunk , hogy megerősítsük pozíciónkat a nemzetközi színtereken. Az egyetemnek rengeteg külföldi hallgatója van, akik szintén megtalálják a helyüket az állásbörzén kiállító vállalatok egyikénél- fejtette ki Zentai Effi, karrier-szakreferens.

Hazai és külföldi ajánlatok - Közel 50 kiállító és több száz látogató volt az idei egyetemi állásbörzén. Fotó: Csapó Balázs

Guth Patrik, Mezőfi Máté és Krisztián Márton járműmérnöki szakon végezett a Széchenyi István Egyetemen, azonba tovább tanultak és elkezdték a mesterdiploma megszerzését. Patrik lapunknak elmondta, hogy őt a járműmérnöki és gépészmérnöki munkákat ajánló cégek érdeklik.

- Elsősorban az Audi Hungariánál szeretnék a szakmámban elhelyezkedni, jelenleg ott vagyok gyakornok is. Emellett bármilyen mérnöki állás vonzó lehet számomra, fejlesztés, minőségbiztosítás területén - árulta el Mezőfi Máté.

Krisztián Mártont, járműmérnökként inkább a belsőégésű motorok érdeklik, annak ellenére, hogy sokan azt mondják teljes kivezetésre kerülnek. -Elektromos hajtás specializáción tanulok, ezért ez a terület is érdekel, vagy bármilyen autógyártással kapcsolatos mérnöki tevékenység. Viszont, ha választanom kellene, akkor benzin vagy dízel motor terület - fejtette ki.

Anna, Vivi és Dominika negyedik szemeszterüket töltik a Széchenyi István Egyetem logisztika szakán, mint mondták gyakornoki pozíciókat jöttek keresni az idei állásbörzén, amit a tanulás mellett is végezni tudnak, valamint még több szakmai tapasztalatot tudnak szerezni. - Felmérjük milyen lehetőségek vannak és gondolunk a jövőre is, hogy a diploma megszerzésével hol tudnánk magunkat hosszútávon is elképzelni. Van egy-két kiszemelt cég, de nyitottak vagyunk minden ajánlatra - mondta Dominika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában