Gazdaság

2024.03.20. 14:08

Sopron térségének gazdasági helyzetéről tárgyaltak a fórumon - fotók

A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági fórumot tartott szerdán a Sopronbánfalvi Kolostorban, ahol a jelenlévők előadásokon keresztül betekintést nyertek Sopron és térségének jelenlegi gazdasági helyzetébe, de az elmúlt évekre is visszatekintettek.

Papp Fanni

Fotó: Máthé Daniella

A gazdasági fórumon résztvevőket Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte, aki hangsúlyozta, pontosan húszéve alakult meg, baráti közösségből a Nyugat-Dunántúlon egy olyan szakmai szövetség, amely szorosan támogatja egymást mind a mai napig. A gazdasági helyzetet átfogóan bemutató rendezvényen részt vett többek között Barcza Attila országgyűlési képviselő, Farkas Ciprián polgármester és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint a társkamarák elnökei.

A fórumon Farkas Ciprián az elmúlt évek gazdasági fejlődéséről tartott beszámolót, ahol elmondta, az elmúlt ciklusban az önkormányzat minden eszközzel, és a magyar kormány támogatásának köszönhetően megtett azért, hogy erősítse Sopron helyi gazdaságát. - Konkrét eredményeket tudtunk felmutatni, hiszen az infrastruktúra tekintetében a város sokat fejlődött. Ez pedig annak az alapja, hogy gazdaságfejlesztés és a turizmus is szintet tud lépni. Úgy hiszem, hogy az M85-ös gyorsforgalmi út, vagy az inkubátorház és az ipari park kialakítása, valósítása mind-mind azt a célt szolgálja, hogy a város gazdasága hosszútávon is egy másik minőségi helyzetbe kerüljön a korábbiakhoz képest - hangsúlyozta a polgármester.

- Az elmúlt tíz évben a magyar gazdaság bebizonyította, hogy válságálló, amelyből az elmúlt években nem csak Magyarországnak, hanem egész Európának kijutott. A gazdasági növekedés idén már elérte az öt százalékot, és abban bízom, hogy ez a növekedéshez tartós tud maradni. 2023-ban azért küzdöttünk, hogy ne legyünk rosszabb helyzetben, mint előtte voltunk. Idén pedig azért küzdünk, hogy jobb évünk legyen - mondta el Barcza Attila.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában