Nincs megállapodás

2023.03.09. 17:01

Nagy a szakadék az Audi és a szakszervezet között - folytatódtak a bértárgyalások csütörtökön

Csütörtökön újabb bérkövetelést adott át az AHFSZ az Audi Hungáriának. Három héttel a jelenlegi bérmegállapodás lejárta előtt nagy a szakadék a munkavállalói követelés és a munkáltatói oldal béremelési javaslata között.

kisalfold.hu

Illusztráció -

Forrás: MW Archív

Fotó: Czinege Melinda

Az Audi Hungaria Független Szakszervezete (AHFSZ) csütörtökön újabb bérkövetelést adott át az Audi Hungariának. A szakszervezet újabb kérése csak abban tér el az előzőtől, hogy a lojalitási bónusznál minden adott évnél a követelt összeget 500 forinttal csökkentették. Mint írták ez részükről egy jelzésértékű válasz és reakció a munkáltatói oldal utolsó béremelési javaslatára. Tehát ugyan 21 százalékos alapbéremelést akarnak a következő egy évre és 600 ezer forintos Választható Béren Kívüli juttatási keretet, stb.

Szerdán az Audi Hungaria Zrt. Üzemi Tanács elnöke és egyben a Felügyelő Bizottságának tagja aggodalmát fejezte ki a bértárgyalások folyamatának jelenlegi helyzete miatt. Az AHFSZ szerint Nagy György azt is megállapította, hogy alig három héttel a jelenlegi bérmegállapodás lejárta előtt túlzottan nagy a szakadék a munkavállalói követelés és a munkáltatói oldal béremelési javaslata között.

Az Audi Hungaria delegációja a szakszervezet tudtára adta, hogy a jelenlegi béremelési javaslatuk mértéke - 12 +6 százalékos béremelés - elérte a tárgyaló stáb felhatalmazásának határát, a további keretről az Audi AG vezetése jogosult dönteni. Az AHFSZ elengedhetetlennek tartotta, hogy az Audi Hungaria igazgatóságának elnökét, Alfons Dintnert is tárgyalóasztalhoz hívja, aki ismertette a bértárgyalások jelenlegi állásával kapcsolatos álláspontját. A győri vállalat igazgatóságának elnöke megerősítette, hogy a tárgyalások pénzügyi kereteiről továbbiakban az Audi AG jogosult dönteni.

Az AHFSZ bértárgyalási delegációjának vezetője – Horváth Zoltán járműgyári elnökhelyettes - markánsan kinyilatkozta, hogy a tárgyalások folytatását úgy látja célravezetőnek, ha a tárgyalóasztal másik oldalán is döntési jogkörrel felruházott partnereket látnak a jövőben. Legközelebb jövő hét kedden ülnek újra tárgyalóasztalhoz felek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában