Gépkocsi

2023.03.13. 17:25

Két győri kötődésű Audi is elismerést kapott - fotó az autókról

Sok izgalmas autót, rengeteg tesztet és szoros küzdelmet hozott az Év Magyar Autója díjak negyedik felvonása.

kisalfold.hu

Az Autós Nagykoalíció és a Járműipar.hu által szervezett rangos versenyen az Év Magyar Autója – A zsűri különdíja kitüntető címet az Audi TT RS kapta.

A 25 éves jubileumát ünneplő győri ikon története összefonódott az Audi Hungaria nevével, hiszen 1998-ban először a TT Coupé, majd egy évvel később a TT Roadster szériagyártásával indult útjára a győri járműgyártás, és nyílt egy új fejezet a vállalat történetében, mely azóta is töretlen sikerrel része a cég mindennapjainak.

Az Év Magyar Autója díjak versenyében az elektromos prémium autók kategóriájában is győztest hirdettek.

Az Audi Hungaria nagy örömére és büszkeségére az Év Zöldautója 2023 kitüntető címet az Audi RS e-tron GT viselheti, melyhez Győrben számos karosszériaelemet gyártanak. A győri szerszámgyárban közel 700 munkatárs fejleszt présszerszámokat, karosszériagyártó berendezéseket, emellett az Audi- és Volkswagen-konszern exkluzív- és szupersport-modelljei számára készülnek itt motorháztetők, ajtók, csomagtérajtók, sárvédők és oldalelemek. Így az Év Zöldautója díjazott Audi e-tron GT, az Audi különböző RS modelljei, az Audi R8 és Lamborghini, valamint a Bentley Bentayga modellek számára is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában