Tanulmányúton

2022.12.04. 12:10

Középiskolások tettek látogatást az IKEA soproni gyárában - fotó

Középiskolások jártak szakmai körúton, szereztek tapasztalatot az osztrák–magyar határtérség kiemelkedő jelentőségű bútoripari vállalatainál az Interreg EduWood tanulmányút keretében.

kisalfold.hu

A fiatalok betekintést kaptak az IKEA soproni gyárában folyó munkába. Fotó: Szalay Károly

A közös programon a HTL Mödling, a Vas Megyei SZC Hefele Menyhért Szakképző Iskola, a Zalaegerszegi SZC Deák Ferenc Technikum és a Nagykanizsai SZC Zsigmondy Vilmos Technikum szaktanárai és diákjai vettek részt.

A fiatalok betekintést kaptak a térség egyik legnagyobb, mintegy hatszáz főt foglalkoztató bútoripari cége, az IKEA Industry Magyarország Kft. soproni gyárában folyó munkába, ahol zömében tömörfa és furnérozottlap-termékeket gyártanak konyhákhoz.

Ellátogattak a Sixay Furniture kópházi új, attraktív bemutatótermébe és üzemébe, valamint a jachtokba, magánrepülőkbe belső tereket készítő osztrák cég, az F.List thomasbergi gyárába. A programban részt vevő fiatalok mindhárom cégnél a legmodernebb technológiákkal, termékfejlesztési és gyártási megoldásokkal ismerkedhettek meg.

A fiatalok betekintést kaptak az IKEA soproni gyárában folyó munkába. Fotó: Szalay Károly

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában