Rangos elismerések

2022.11.10. 13:34

Presztízs-díj-átadó és gála: nyolc vállalkozás, közéleti személyiség vehette át az elismerést Győrben - videó, galéria

Huszonegy éve született meg a Kisalföld napilap szerkesztőségében a gondolat, hogy a nyilvánosság erejét kihasználva a megye jelentős gazdasági erőt képviselő és a társadalmi felelősségvállalásban is élen járó vállalkozásai a gazdaságot reprezentáló, presztízst jelentő díjat alapítsanak. A megyei napilap ötlete mára a régió egyik legrangosabb gazdasági elismerésévé fejlődött.

kisalfold.hu

Az idei díjazottak egy fotón.

Fotó: Csapó Balázs

Élőképes közvetítés

Összefoglaló

A kezdeményezéshez szervezőként csatlakozott a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, majd az elmúlt időszakban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával karöltve olyan nagyszerű vállalkozások, intézmények sorakoztak fel a Presztízs-díj mögé, mint az OTP Bank, a Patent Csoport és a Széchenyi István Egyetem, valamint a Presztízs Díjasok Társasága. Minden díj annyit ér, amennyire azt becsülik. A Presztízs-díjról elmondható, hogy akik megkapták – több mint száz vállalkozás –, becsülik, büszkék rá.

Megbecsülés

Azt, hogy a díjat mennyire megbecsülik azok, akik már megkapták, fényesen bizonyítja, hogy a Presztízs Díjasok Társasága évről évre saját jelöltet nevez meg az alapítóknak és kurátoroknak. Olyan személyeket ismernek el a megyében, akit, vagy akiket a gazdaságot segítő, de nem közvetlenül a gazdasági munkája okán elismerni méltónak tartanak.

Látványos ünnepség a Pipacsban

A gálán a gazdasági teljesítményt, gazdasági és emberi példamutatást ismerik el, mondta bevezetőjében a műsorvezető Bősze Ádám. Az eseményt szervező X-Meditor idén is mindent megtett azért, hogy a díjazottak és a meghívott vendégek egyaránt jól érezzék magukat. A helyszín ezúttal az Audi Hungária elegáns rendezvényközpontja, mindenki által ismert nevén: a Pipacs volt, méghozzá 2008 után másodszor. A látványos ünnepségen fellépett a Győri Balett, Váray László, a Jávorkai Brothers.

A díjazottak névsora

Az est fénypontja a díjak, Lebó Ferenc Munkácsy-díjas szobrászművész plasztikájának átadása volt. Az Év mezőgazdaságáért-díjat Nagy István agrárminiszter, országgyűlési képviselő kapta. Az Év kisvállalkozása a Vatam Hungária Bau Kft. lett, a díjat ügyvezető igazgatója, Varga Tamás vette át. Az Év vállalkozása a huszonöt éves West Hungária Bau Kft. lett, az építőipari csoport főtulajdonosa, Paár Attila kapta a plakettet. Az Év innovációs díját a Verarbeiten Pausits Kft. érdemelte ki, a színpadra Pausits Imre tulajdonos ügyvezető és Pausits Valér ügyvezető helyettes lépett. A díjat a tulajdonos nemrégiben elhunyt feleségének ajánlották.

A Presztízs-Díjasok Társaságának díját a Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium három oktatója: Kovácsné Gyarmathy Csilla, Krausz Miklós és Szebényi Zsolt kapták. A díjat utóbbi vette át, mert munkatársai Erasmus-ösztöndíjjal külföldön tartózkodnak. A Kamarai Presztízs Életműdíjat Borsodi László és Borsodi Lászlóné Piroska, a Borsodi Műhely vezetői vihették haza, az Év üzletembere dr. Szeredi Ádám lett. A megye gazdaságáért díjjal az Audi Hungaria Zrt.-t jutalmazták. (A díjazottakról lapunk szombati számában részletesen is olvashatnak.)

Minden példa egyben felelősség

Az eseményen több beszéd is elhangzott. Köszöntőjében Széles Sándor főispán arról beszélt, hogy a presztízs tekintélyt jelent, amelyet az eseményen megjelentek főleg munkával és kitartással szereztek meg. Nagy István agrárminiszter úgy fogalmazott: minden példa egyben felelősség, a díjátadó pedig alkalom egymás munkájának megbecsülésére. Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő annak a reményének adott hangot, hogy összefogva az energiaválságon is sikerrel túljutunk.

Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke megjegyezte: jó alkalom a gála, hogy egyszer egy évben megköszönjük a gazdaság vezetőinek azt, hogy a megye gazdasági környezete kiemelkedő, jó itt élni, mindenkinek lehet munkája minden nehézség ellenére. Dejcsics Konrád bencés szerzetes, a pannonhalmi főapátság kulturális igazgatója a járvány, az energiaválság hozta nehézségekre utalva a reményről szólt. Remény csak ott éledhet, ahol  közösséget átéljük, említette. Ezért gondoljuk át: kikért vállalunk felelősséget, kikkel élünk át közösséget nap mint nap, mert ők nekünk, mi nekik a reményt hordozzák. Lapunk főszerkesztője, Varga Ottó azt hangsúlyozta: a díj időtállóságát mutatja, hogy a díjazottak többsége ma is értéket teremt, a vállalkozások működnek. Szavait azzal zárta: a Kisalföldnél büszkék vagyunk a klubra, amelyet alapítottunk.

Előzetes

21 éve született meg a Kisalföld napilap szerkesztőségében a gondolat, hogy – a nyilvánosság erejét kihasználva – a megye jelentős gazdasági erőt képviselő és a társadalmi felelősségvállalásban is élen járó vállalkozásai a gazdaságot reprezentáló, presztízst jelentő díjat alapítsanak. A megyei napilap ötlete mára a régió egyik legrangosabb gazdasági elismerésévé fejlődött.

A Presztízs-díjról elmondható, hogy akik megkapták – több mint száz vállalkozás –, becsülik, büszkék rá. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a Presztízs Díjasok Társasága évről évre saját jelöltet nevez meg az alapítóknak és kurátoroknak. Olyan személyeket ismernek el a megyében, akit, vagy akiket a gazdaságot segítő, de nem közvetlenül a gazdasági munkája okán elismerni méltónak tartanak. 

Az idei elismerésekről az alapítók és kurátorok, a Kisalföld, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Agrárkamara, az OTP, a Patent Csoport és a Széchenyi István Egyetem vezetői már meghozták a döntést, Lebó Ferenc szobrászművész pedig elkészítette a plaketteket.

Csütörtök este 19 órától pedig az is kiderül, kik vehetik át a díjakat. 

A látványos ünnepséget – amelyen fellép a Győri Balett, Váray László, a Jávorkai Brothers, míg a műsorvezetést Bősze Ádám vállalta – a kisalfold.hu Facebook oldalán élőben közvetítjük.

Tartsanak velünk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában