236 egyetemi hallgató, 25 szekció, 163 előadás

2021.12.02. 14:48

Több száz hallgató mutatta be kutatását a Széchenyi István Egyetem Tudományos Diákköri Konferenciáján

236 egyetemi hallgató összesen 163 előadáson mutatta be kutatási eredményeit a Széchenyi István Egyetem Tudományos és Művészeti Diákköri Konferenciáján (TDK). Az International Scientific Workshop hét előadással, míg a tehetségnap programjai könyvbemutatóval és laborlátogatással színesítették a rendezvényt.

Széchenyi István Egyetem

A konferencia résztvevőinek egy csoportja a díjnyertes installáció előtt, amely azt mutatja, hogy a Széchenyi István Egyetem hallgatói melyik országokból érkeztek.

Forrás: SZE

Fotó: Májer Csaba József

Dr. Zseni Anikó, a Széchenyi István Egyetem oktatási rektorhelyettese a program megnyitóján a tudományos diákköri konferenciákon való részvétel karriert befolyásoló hatását, míg dr. Konczosné prof. dr. Szombathelyi Márta, az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács elnöke annak tehetségfejlesztésben játszott szerepét, illetve az intézmény inspiráló légkörét hangsúlyozta. A konferencián részt vevő 236 egyetemi hallgató 25 szekció keretében összesen 163 előadáson mutatta be elért eredményeit. 30 hallgató kapott első, 23 második, 12 harmadik díjat, emellett 35 különdíjat osztott ki a zsűri. Az eseményen 124 előadás szerzett részvételi jogosultságot a 2023-as Országos Tudományi Diákköri Konferenciára.

A konferencia résztvevőinek egy csoportja a díjnyertes installáció előtt, amely azt mutatja, hogy a Széchenyi István Egyetem hallgatói melyik országokból érkeztek.
Fotó: Májer Csaba József / SZE

Az egyetemi Tudományos Diákköri Konferencia programjában rendezték meg az International Scientific Workshopot is, kilenc nemzetközi hallgató résztvevővel és hét előadással. A rendezvényt tovább színesítette a Tehetségnap, amelyen a „Merre tart a tudomány?” mottójú előadásblokkok követték egymást, a Tehetségbörze programban pedig az autonóm járművek témaköre került fókuszba. A nap résztvevői egy olyan „fantáziatérbe” léphettek be, amely a „Nyitunk a világra” attitűdöt, a Széchenyi István Egyetem befogadó, sok nemzetből álló közösségét jelképezte. Az építész mesterszakos hallgatók által készített installáció a világtérképen jelölte az intézményt és a kampuszon tanuló külföldi diákok hazájának helyét és zászlaját. Az installáción a repülők az egyetemről szétrajzó tehetségeket szimbolizálták.

A konferencia szervezésében a Mathias Corvinus Alapítvány előadóval, zsűritagként és díj felajánlójaként is képviseltette magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában