Projekt

2021.12.20. 18:17

Német nap a győri Krúdy-iskolában

Az intézmény 2010 óta vesz részt folyamatosan az Európai Unió külföldi gyakorlatprogramjában. A program keretében már több, mint 150 diák kapott lehetőség arra, hogy egy-egy hónapot töltsenek Győr Megyei Jogú Város testvérvárosában, a türingiai Erfurtban.

kisalfold.hu

A pályázat keretében a technikum diákjai különböző erfurti vendéglátóipari helyeken szerezhettek tapasztalatot a német-, és ezen belül a türingiai gasztronómia sajátosságairól, gyakorolhatták és bővíthették idegennyelvi ismereteiket, valamint megismerkedhettek a térség kultúrtörténetével is.

 

Az aktuális turnus lezárásként került sor a projektről szóló előadásra, a külföldi gyakorlatot teljesítő diákok beszámolójára, mintegy kedvcsinálóként az alsóbb évfolyamok számára.

 

Az előadást a témához kapcsolódó interaktív beszélgetés és egy kvíz követte. Az esemény zárásaként a résztvevők megkóstolhatták a külföldön tapasztalatot szerzett diákok által elkészített tipikus német Fast Food specialitásokat, mint a Bratwurst, Currywurst vagy a fűszeres sült tarjás szendvicset.

 

A projekt következő turnusára 2022 tavaszán kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában