Krajcár-tippek

2021.03.04. 10:26

Heti egy bevásárlás

Az otthoni gazdálkodás, a háztartási pénzügyek kézben tartásának legpraktikusabb eszköze a folyamatos kontroll. Igyekezzünk hetente csak egyszer vásárolni, meghatározva a heti keretet. Ebben az esetben az idő nemcsak pénz, hanem életeket is menthet, mert megakadályozza a vírus terjedését.

Munkatársunktól

Forrás: Pixabay

Szakértőnk, Fa Kinga kétgyermekes anyuka, pénzügyi tervező tanácsait osztjuk meg, aki honlapján, a penzugyiterkep.hu oldalon nyújt segítséget a családoknak pénzügyi stratégiájuk megtalálásában és kidolgozásában, és a gyakorlatban is megvalósítható ötletekkel ismerteti meg olvasóit.

Szakértőnk azt tanácsolja: tervezzük meg otthon a menüt legalább egy hétre. Ha kész, jöhet a bevásárlólista. Csak egyet készítsünk, és kivételesen ne most, a járvány idején keressük meg a legolcsóbb árut sok-sok boltot végigjárva. A listán szereplő tételeket úgy írjuk sorba, ahogy az osztályok, polcok követik egymást. Így gyorsabban végzünk.

Amikor otthon elpakolunk, a hűtőbe, spájzba, szekrénybe, úgy tegyük, hogy a leghamarabb lejárók kerüljenek előre. Az adott hónapban lejáró dolgokat akár külön papírra is összeírhatjuk és tegyük jól látható helyre, hogy ne feledkezzünk meg róluk a legközelebbi menü tervezésekor.

A főzési alapanyagokat vagy azokat a dolgokat, amikhez a többi családtag szabadon hozzányúlhat, érdemes elkülöníteni. Nem feltétlenül azért, mert spórolni kell a konyhapénzen, bár akár ez is indo-

kolhatja, hanem azért, mert nem szeretnénk két heti vásárlás között még a kisboltba se leugrani, mert olyan dolog fogyott el, amit az ebédhez szántunk.

Ki vásároljon?

Érdemes átgondolni, hogy ezúttal a férfiakra bízzuk a bevásárlást, akik a legtöbb esetben sokkal céltudatosabban és gyorsabban vásárolnak, mert mielőbb menekülni akarnak a bolt fogságából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában