Szabadidő és sportparkot terveznek

2020.06.10. 14:50

Munkaterület átadás lesz Kapuváron a húsgyár helyén

Az átadás után elindulhat a szabadidő és sportpark beruházás Kapuváron, a volt húsgyár területén.

kisalfold.hu

Az önkormányzat, „Barnamezős terület rehabilitációja Kapuváron” című pályázata az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában 580,8 millió forint támogatást nyert.

A kapuvári önkormányzat a kivitelező és a hatóságok képviselőinek részvételével munkaterületi átadás-átvételi eljárást tartanak június 11-én. Az eljárást követően elindulhat a szabadidő és sportpark beruházás Kapuváron, a volt Húsgyár területén. (Kapuvár, Cseresznye sor 21.)

Kapuvár Városi Önkormányzat a projekt keretében a volt húsgyár barnamezős területén egy élményelemekben gazdag parkot kíván létrehozni, ahol kellemes kikapcsolódási helyre lelnek a város lakói. A zöldfelületi fejlesztés eredményeként fogadó tér és épület, fitnesz park, futópálya, füves sportpálya, skate park, játszótéri elemek és közparki funkció kialakítása valósul meg. Jelenleg a város nem rendelkezik a családok és a fiatalok számára szabadidejük hasznos eltöltéséhez alkalmas területtel.

Az önkormányzat célul tűzte ki a helyzet megváltoztatását, és a barnamező rehabilitációjával növelni szeretné a város zöldterületeit, és a lakosok számára aktív szabadidő eltöltésére alkalmas park létrehozását valósítja meg.

A támogatás intenzitása a projekt elszámolható összköltségének 100 %-a.

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2018.07.26.

A projekt befejezésének határideje: 2022.06.30.

A kivitelezés időszaka: 2020. június – 2021. június között

Kivitelező: ARVIA ÉPÍTŐ Kft.

A projektről bővebb információt a www.kapuvar.hu oldalon olvashatnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában