Helyi gazdaság

2015.04.27. 08:17

Velence felmentést kér a vasárnapi boltzár alól

A Balaton-parti települések mellett Velence önkormányzata is felmentést kér a vasárnapi boltzár alól - írta hétfői számában a helyhatóság tájékoztatására hivatkozva a Népszabadság.

A település két hivatalos levélben is megkereste a kabinetet, emellett informálisan is megpróbálta elérni, hogy kormányrendelettel engedélyezzék Velencén a vasárnapi nyitva tartást, engedményt azonban nem kapott az önkormányzat - válaszolták a lap megkeresésére.

A Népszabadság azt írta: az önkormányzatnál leszögezték, egyetértenek a vasárnapi pihenőnapról szóló kormányzati céllal, hogy a hét utolsó napja a családok számára pihenőnap legyen. Ugyanakkor szerintük ezzel nem ellentétes az üdülőhelyeken, kiemelt turisztikai körzetekben engedélyezni a vasárnapi nyitva tartást, mert a családok sokszor éppen ezeket a területeket, például a Velencei-tavat választják a pihenés helyszínéül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában