Könyvhét és Gyermekkönyvnapok

2024.06.15. 20:27

Véget ért Győrben a 95. Ünnepi Könyvhét és 23. Gyermekkönyvnapok – Az olvasás szeretete még mindig nagy tömegeket vonz – fotók

A 95. Ünnepi Könyvhét és 23. Gyermekkönyvnapok győri rendezvényei a végéhez értek. Dr. Horváth Sándor Domonkos, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója megosztotta lapunkkal az eseménnyel kapcsolatos észrevételeit.

Schuller Vivien Csenge

A könyvhét utolsó napján mutatták be győri kollégánk, Keszei L. András legújabb kötetét, a Lehunyt szemű angyalt. Fotók: Molcsányi Máté

– Elégedettek vagyunk, minden az eltervezett program szerint alakult. Idén az időjárás is kegyes volt hozzánk, hiszen minden évben nagy esőcsalogató az ünnepi könyvhét. Emiatt készültünk zárható könyves standokkal, így a kisebb záporok sem zavartak volna minket. Tizenöt intézmény árusította a portékáit, a győri szerzők is a saját könyveiket mutatták be. Igyekeztük a hangulatot fokozni utcazenével is.

A megnyitó, az előadások és a könyvbemutatók is sikeresek, színesek voltak. A legtöbben a Szinetár Miklós: Önéletrajz-szerűség és egyebek 2. író-olvasó találkozóra jöttek el, de szép számmal jelentek meg érdeklődők a többi író előadásaira is. A gyerekeknek kézműves foglalkozásokkal készültünk, illetve a nekik szóló könyvbemutatókra főleg családok látogattak el. Nagyon jó közönségünk gyűlt össze idén – mondta el  Dr. Horváth Sándor Domonkos, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója.

A könyvhét utolsó napján mutatták be győri kollégánk, Keszei L. András legújabb kötetét, a Lehunyt szemű angyalt. A beszélgetést hatalmas taps és rengeteg gratuláció kísérte. Sorokban álltak az érdeklődő könyvrajongók, hogy aláírathassák saját kötetüket az íróval.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában