Sokan álltak melléjük

2024.05.11. 08:00

Újraélesztik a farádi lovashagyományokat – Testvérek vállalták a feladatot

A farádi lovashagyományok újraélesztését tűzte ki célul a Rábaközi Lovas Klub. Az egyesület irányítását két fiatal hölgy, az Ivánkovics testvérek vették át, akik fáradhatatlanul dolgoznak, hogy megvalósítsák elképzeléseiket. Sokan álltak melléjük.

Cs. Kovács Attila

Ivánkovics Dóra és Ivánkovics Zsanett élete a lovak körül forog. Mindent megtesznek azért, hogy színesítsék a Rábaköz lovasprogramjait.

Fotó: Cs. Kovács Attila

Nagy feladatot vállalt magára egy farádi testvérpár. Az Ivánkovics lányok azt vették a fejükbe, hogy újraindítják a faluban az egykor igencsak aktív, nagy hagyományokkal bíró lovaséletet. Gyerekkoruk óta lovak között élnek, a mindenük ez a sport- ág, így fiatal koruk ellenére ko- moly kapcsolatokat építettek ki a lovas társadalomban. Sokan álltak melléjük törekvésükben és sokan támogatják őket. Magánszemélyek, vállalkozók, cégek, lovasok és civilek egyaránt. És persze a családjuk, a szüleik, akik minden mást félretéve segítik a lányokat. 

Ivánkovics Dóra és Ivánkovics Zsanett élete a lovak körül forog. Mindent megtesznek azért, hogy színesítsék a Rábaköz lovasprogramjait. 
Fotó: Cs. Kovács Attila


Farádon egykor a Rábaközi Lovas Klub szervezte a programokat évtizedeken keresztül. E szervezet vezetését vették át Ivánkovicsék, az egyesület elnöke Dóra lett. 

„Egészen kicsi korunk óta vagyunk a lovak szerelmesei a testvéremmel, az első sajátot 2012-ben vásároltuk – mutatta be magukat Dóra. – Lovagoltunk és hajtottunk, eleinte csak hobbiból, aztán Zsanett versenyszerűen űzi ma már a hobbinkat, én pedig a versenyeken a bíráskodásban segédkezek.” 

Versenyben az Ivánkovics lányok.

Ivánkovics Zsanett az elmúlt években szép eredményeket ért el. Nemegyszer volt már harmadik helyezett országos fogathajtó versenyen, kisebb versenyeken számos első helyet szerzett, illetve háromszoros megyei bajnok. 

Amikor kiderült, hogy a Rábaközi Lovas Klub a megszüntetés előtt áll, gyorsan döntöttek: átveszik és felélesztik a szervezetet. 

Tudjuk, hogy nagyon komoly feladatot vállaltunk, de szerencsére sok segítséget kapunk az egész megyéből. Bármilyen munka van, számíthatunk a helyi vállalkozókra, komoly támogatást kapunk az önkormányzattól, vállalkozásoktól, a bogyoszlói agrárvállalkozástól, lovasbarátoktól. Jelenleg húsz tagja van az egyesületnek, de azon vagyunk, hogy minél többen csatlakozzanak hozzánk 

– fogalmazott Ivánkovics Dóra. 

Célul tűzték ki, hogy különböző rendezvényekkel színesítik a térség lovaséletét. Az elsőt már most hétvégén megrendezik. Május 12-én, vasárnap a farádi lovaspályára várják az érdeklődőket szabadidős, családi napra, ügyességi és díjugrató versenyre. Júliusban pedig háromnapos fogathajtó versenyt tartanak Farádon. 
 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában