Biztonságban az árva kutyacsalád

2024.05.14. 12:15

Tucatnyi kiskutyát mentettek meg Lébényben - Örökbefogadókat keres a győri menhely - Fotókon a kis szőrmókok

Pár héttel ezelőtt rendkívüli esettel találkoztak a Szurkolók az Állatokért Győr Állatvédelmi Alapítvány és a Győri Állatmenhely önkéntesei. Közel egy tucat kölyökkutyát találtak Lébénynél. A gyors segítségnek köszönhetően, már jó kezekben vannak. Sőt néhányan közülük már gazdikeresők.

Simon Roberta

Lébény mellől mentettek több kutyacsaládot iszonyatos körülmények közül. Győri menhely után szeretnének szerető gazdikra találni. Fotó: Győri Állatmenhely

Senki sem akart felelősséget vállalni az árván maradt kutyakolóniáért. Étlen-szomjan, gazdátlanul, borzalmas körülmények között találtak rá a kicsikre. A Zöld Mancsok Lébényi Állatvédő és Természetvédő Egyesület lett figyelmes a gyötrelmesen tengődő kutyacsaládra. Többszöri látogatás és etetés során meggyőződtek arról, hogy a kutyák elvadulva, szocializálatlanul, emberi érintést nem ismerve, bármilyen gondoskodás nélkül élnek. 

kutyák
Rossz körülmények közül mentették ki a kutyacsaládot az állatvédők. Fotó: Győri Állatmenhely

Először négy kiskutyát találtak, amik azonnal a Győri Állatmenhely védencei közé kerültek. Ideiglenes befogadónál helyezték el őket oltási programjuk idejére. A következő alkalommal három szintén kölyökkutyát sikerült elkapnia az önkéntes csapatnak. A negyedik sajnos elmenekült, de másnap befogták. Közben csapdát helyeztek ki az anyakutyák számára, egyet sikeresen begyűjtöttek, mert olyan éhes volt. A másik mama még szabadon jár, de befogása folyamatban van.

kiskutyák
Nyolc kölyök került a helyi állatmentő alapítványokhoz és a közeli menhelyekre. Fotó: Győri Állatmenhely

A 8 testvér közül az első számú csapat négyes fogata már megkapta az oltásokat, így hamarosan örökbe is lehet őket fogadni. Befogásuk óta sokat fejlődtek, tanultak, híztak, mindannyian óriásit nőttek.

A négy lurkó a Bunny, Bob, Peter és Regi nevet kapta.

kölyök
Megmentésük óta rengeteget nőttek a  néhány hónapos kölykök. Fotó: Győri Állatmenhely

Bunny a legbátortalanabb és legbizalmatlanabb kutyus. Nála tényleg ki kell érdemelni a tiszteletet és az elfogadást. Alapvetően nem is nagyon szereti a folyamatos közeli kontaktust, néha direkt pár méterrel arrébb fekszik és onnan figyeli az eseményeket. Még nem sikerült teljesen feloldódnia, de ez csak idő kérdése. Ugyanakkor ha kedvesen közelítenek felé, a simogatásnak nagyon tud örülni. Ugyan a legbátortalanabb, mégis egy kis kalandor és ő tanult meg először pórázon sétálni 

Bobról szinte lehetetlen rosszat mondani, az igazi nyugis álomkutya. Kicsit félszeg, így az új gazdinak a fő feladata az lesz, hogy biztos támasza legyen a világ felfedezésében.

Regi, a csapatban a legkisebb, de a legbátrabb. Az alaptermészete szertelen és mint egy igazi csaj össze-vissza rázza a fenekét, bújik és hanyatt dobja magát éppen, ahol éri. Imádja a hasvakarást, a legközvetlenebb is a tesók közül.

Peter a legnagyobb a csapatban, akiket elfogad, azokkal kedves. Ugyanakkor idegenekkel bizalmatlan és mivel korábban egy borzalmas helyen élt, benne van az őrző-védő ösztön, emiatt védi a testvéreit. Szerencsére még elég fiatal ahhoz, hogy ez kinevelhető legyen belőle. 

Mindannyian körülbelül 4 hónaposak, közepes, nagytestű kutya lesz belőlük. Ivartalanítási kötelezettséggel, kinti-benti tartással, szerződéssel és kapcsolattartással fogadhatóak örökbe. A kutyaovi erősen javasolt mindannyiuk esetében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában