kisalfold.hu videó

2024.04.19. 14:20

Újoncokat toboroztak – Állásbörzét tartott a rendőrség a megyeszékhelyen + képgaléria és videó

Fiatalokkal telt meg pénteken délelőtt a vármegyei Rendőr-főkapitányság Szent Imre úti épülete. A rendőrség tartott állásbörzét, ahol az érdeklődők megismerkedhettek a nyomozói munkával, a járőrök életével, találkozhattak iskolaőrökkel, motoros,-kutyás rendőrökkel is. Újoncokat toborzott a rendőrség a megyeszékhelyen.

Kisalföld.hu

A programra látogatók megismerkedhetnek a rendőrség állományában betölthető egyenruhás és civil munkakörökkel. Tájékoztatást kaphattak a rendőrjárőr, a szerződéses határvadász, a fegyveres biztonsági őr, az iskolaőr és a határrendész feladatairól, illetve olyan speciális képzettséget igénylő munkakörökről, mint például a helikopterpilóta, a kibernyomozó, a motoros rendőr vagy éppen a drónkezelő. A rendőrség minden évben tart állásbörzét, és toboroz újoncokat.

Újoncokat toboroztak – a programra látogatók megismerkedhetnek a rendőrség állományában betölthető egyenruhás és civil munkakörökkel.
Újoncokat toboroztak – a programra látogatók megismerkedhetnek a rendőrség állományában betölthető egyenruhás és civil munkakörökkel. 
Fotó: Rákóczy Ádám

– Alapvető feladatunk, hogy a rendőrség utánpótlását biztosítsuk. Az állásbörze kiváló esemény erre, aki ellátogat rá, megismerkedhet közelebbről a munkánkkal. A rendőrség az ország egyik legnagyobb munkáltatója. Fontos, hogy vannak civil munkaköreink is, mert dolgoznak nálunk karbantartók, asztalosok, festők, orvosok, pszichológusok, vagy éppen jogászok is. A résztvevők betekintést kaptak a járőrök, a nyomozók feladataiba, beszélgethettek bűnügyi technikusokkal, és baleset-helyszínelőkkel is – fogalmazott lapunknak Kutsera Péter rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Humán Igazgatási Szolgálat utánpótlás-tervezési osztályvezetője. 

Hozzátette: a pódiumbeszélgetéseken olyan kollégák voltak a középpontban, akik a szakma szépségeiről, izgalmairól, különlegességeiről tartottak előadásokat. Folyamatosan keressük a fiatal munkaerőt, a régióból minden évben sokan jelentkeznek hozzánk. Aki a rendőrség kötelékében szeretne elhelyezkedni, keresheti karrierportálunkat is.

Újoncokat toboroztak – mintegy 250 fiatal volt kíváncsi az állásbörzére

Ottjártunkkor két fiatalhoz léptünk oda, akik érdeklődve járták körbe az állásbörze helyszíneit. A mosonmagyaróvári Kiss Alexandra jelenleg a megyeszékhelyen tanul, nemrég pályázott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem bűnügyi-nyomozó szakára.

– Tudtam, hogy lesznek az állásbörzén nyomozói előadások, bemutatók, ezért látogattam el az eseményre. Nyomozó szeretnék lenni, mert érdekelnek a felderítések, és szeretnék ügyeket megoldani. Izgalmasnak találom a szakmát, mindenképpen hasonló karriert képzelek el magamnak a jövőben – mesélte lapunknak. 

Boros István Roland Szilsárkányból látogatott el a rendezvényre. Kiskora óta a rendőri pálya érdekli, ő a közrendvédelemben szeretne elhelyezkedni. 

– A családunkban ugyan nincs, de édesapámnak számos rendőr ismerőse van. Többjüktől hallottam már a rendőri pályáról, itt is beszélgettem járőrökkel, és az egyetemi képzésekről is tudtam információkat kérni. Hasznos volt számomra ez a nap, elsősorban a készenléti rendőrség munkája tetszett meg, szeretnék egyszer csatlakozni hozzájuk – mondta el a fiatal. 

Az állásbörze résztvevői szolgálati járművekkel is megismerkedhettek, közelről tekinthették meg a különböző rendőrautókat, motorokat, és egy bevetési motorcsónakot is szemügyre vehettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában