Haladó Kerékpárosbarát Munkahely

2024.04.07. 15:00

Munkába járás két keréken - Kerékpárosbarát a Soproni Egyetem

Kisalföld.hu

2023-ban 15. alkalommal hirdette meg a közlekedésért felelős tárca a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatát. Az Építési és Közlekedési Minisztérium a címmel azon önkormányzatokat, vállalatokat és közintézményeket ismeri el, melyek a környezetbarát közlekedést támogatják, intézkedéseikkel, programjaikkal a kerékpárral történő munkába járást segítik elő. A pályázat céljai között szerepelt az alkalmazott pozitív kerékpárosbarát fejlesztések, megoldások felkutatása, a tapasztalatok feldolgozása és a jó gyakorlatok bemutatása. A KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet online felületén 29 település és 37 munkahely adta be pályázatát a „Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely 2023” címre. 

Tavalyi teljesítménye alapján a Soproni Egyetem ebben a vetélkedésben nyerte el a Haladó Kerékpárosbarát Munkahely fokozatot. Az intézmény nyertesként egy éven át használhatja a „Haladó Kerékpárosbarát Munkahely” címet és logót, azonban további kerékpárok beszerzésével, fejlesztésekkel és újabb programok szervezésével célja, hogy a kitüntető cím a következő években is őket illesse. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában