Helyi borok vetélkedője

2024.04.05. 09:01

Hagyományos borversenyt rendeznek Bágyogszováton

A Bágyogszovátért Egyesület 11. alkalommal szervezi meg borversenyét, melyre a 2023-as évjáratú borokat lehet nevezni. Két kategóriá­ban értékelnek: külön a járás településein termett szőlőből készített és külön a járáson kívül termett, de a járáshoz tartozó településeken készített borokat.

Kisalföld.hu

A jelentkezési határidő április 6. A mintákat április 8-a és április 13-a között lehet leadni Bágyogszováton a Queen vendéglőben, Csornán pedig az Agrota gazdaboltban. A részletekről érdeklődni a 06-30/6334-713-as vagy a 06-70/4536-658-as telefonszámokon lehet. A benevezett borokat szakértő zsűri bírálja el.

Az értékelést ünnepélyes keretek között tartják meg április 20-án Bágyogszováton. A már hagyományos borversennyel a szervezők a falu szőlős-boros hagyományaira és a rég elhunyt borosgazdákra kívánnak emlékezni. A falu határában két helyen is volt úgynevezett hegy, ahol a helyiek szőlőt termeltek. A bort viszont jellemzően otthon készítették el, mivel présházak nem tartoztak az ültetvényekhez. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában